• DraagDunk
    link
    fedilink
    arrow-up
    10
    arrow-down
    1
    ·
    1 day ago

    Min hustru og jeg flyver på ferie i morgen. Vi ville meget hellere tage toget, både af klima-mæssige årsager, men også på grund af komfort. Nattog til destination koster mere end fire gange så meget som en flybillet, så vi valgte det økonomisk åbenlyse valg.

  • SorteKaninOPMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 day ago

    Er det ikke lidt unfair og urealistisk at forvente at folk skal have flyskam for at stoppe med at flyve? Jeg tror ikke vi løser klimakrisen ved at vi alle sammen bare lover til hinanden at vi nok skal lade være med at flyve. Hvis man vil have folk til ikke at flyve, så må man indføre reelle afgifter på det så færre vælger det/har råd. Den der 100 kroners afgift eller hvad det var regeringen indførte er alt for lidt - det gør jo ingen reel forskel.

    Jeg synes det er det forkerte fokus at folk skal skamme sig. Man skal i stedet beskatte de virksomheder som forårsager klimakrisen.

    • Marand
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      8 hours ago

      Enig. Det kunne være rart hvis folk altid gjorde det rigtige, men det kommer bare ikke til at ske. Hvis man vil ændre forbrugsvaner så bliver man nødt til at ramme pengepungen.

      Props til journalisten som skrev “flyskam” ind i titlen, det er god ragebait (aka flere clicks), de vidste præcis hvad de gjorde.

    • EvilCartyen
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      1 day ago

      Meh, synes også godt man kan forvente noget af sine medmennesker. At de fx ikke tager åbenlyst skadelige valg.

      • SorteKaninOPMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        5
        ·
        1 day ago

        Men det er tydeligvis en urealistisk forventning. Folk vælger det nemme og det billige, generelt set. Folk vil gerne på ferie og hvis man ikke vil til et naboland, så er fly nærmest den eneste mulighed - især når man tænker på at det tit ikke engang koster mere end en togrejse til samme destination. Når tog ikke kan konkurrere med fly hverken på rejsetid eller på pris, så er det jo ikke overraskende at man vælger flyet.

        • EvilCartyen
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          1 day ago

          Næh, jeg støtter også mere ekstreme tiltag som fx totalforbud mod privatfly, og 100% afgift på flyrejser generelt. Strukturelle ændringer.

          Men altså - jeg dømmer også folk der bare pisser rundt i fly når de lige vil i poolen, folk der køber børnarbejdsproduceret tøj i Kina, og så videre. Jeg de opfører sig respektløst og amoralsk, og det påvirker naturligvis hvordan jeg ser på dem.