For transparens laver jeg hver måned et indlæg om Feddit.dks finanser og andet af relevans.

I september måned modtog Feddit.dk 996 kroner i donationer, fra @tonur@feddit.dk, @meldrik@lemmy.wtf, @Flodsvin@feddit.dk, @Assensvej@feddit.dk og et par anonyme donorer. Tak for det 🙂.

De 996 kroner overstiger de månedlige udgifter på 426 kroner (som er steget lidt pga. lager-omkostninger). Derved er kassebeholdningen steget til 7942 kroner hvilket giver en “runway” på lige over halvandet år.

Man kan donere til Feddit.dk gennem Liberapay (https://da.liberapay.com/Feddit.dk/). Man er også meget velkommen til at støtte Feddit.dk ved at være en aktiv bruger og/eller fortælle andre om siden. Især det at fortælle andre om Feddit.dk er vigtigt for at få flere brugere, da vi ikke kører nogen reklamer - den eneste måde andre kan opdage siden er gennem jer!

Lageromkostninger

Som nævnt ovenfor er lager-omkostninger steget lidt. Lige nu er der en uploadgrænse på 5 MB, men den grænse er desværre også brugt til eksterne brugere og der er ikke rigtig en god måde at tillade jer (lokale brugere) at uploade mere mens man tillader eksterne brugere at uploade mindre.

Derfor overvejer jeg at sætte uploadgrænsen tilbage til 1MB som vi havde før. Det vil i praksis betyde at man næsten altid er nødt til at bruge en ekstern billedhost (fx catbox.moe) hvis man vil poste et billede. Hvis man har nogle kommentarer til dette må man gerne sige til.


Som altid kan man stille spørgsmål ved at skrive i kommentarerne eller i privatbesked.

  • TDCN
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    22 hours ago

    Nu aner jeg ikke hvad det koster at købe terabytes hos en hosting service, men en stak HDD’s koster ikke alverden i dag, 12TB for ~2000kr, 6 stk med zfs vil give ca 48 TB brugbar plads med mulighed for at midste op til 2 HDDs. Med ca 100GB om måneden vil det tage pænt lang tid at fylde op. Det var blot et eksempel, men det kan jo sagtens gøres billigere. Er det overhovedet en løsning at selvhoste det eller er det at helt urealistisk. Vil godt være med til at sponsorere noget hardware, men det skal jo selvfølgelig give mening. Man kan sikkert også købe pænt meget plads for de samme penge, men som først sagt så aner jeg ikke hvad det koster i sammenligning.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      5
      ·
      edit-2
      21 hours ago

      Du har ikke lyst til at bruge harddiske da de er ret langsomme. Men der er andre gode grunde til at bruge object storage (backup, redundancy, osv), som Feddit.dk bruger lige nu til billedlageret. Det er ikke fordi det koster meget - det er blot steget fra cirka 0 til omkring 2 dollars i løbet af 3 måneder. Det så jeg helst ikke fortsatte.

      • TDCN
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        6 hours ago

        RaidZ er nu fantastisk.
        Og et praktisk setup er med en SSD cache til at forbedre skrive hastigheden men også læsehastighed for de mest brugte filer. Se billede herunder, med 6 HDD har du op til 4x læsehastighed

        At bruge HDD er helt normalt i sådan et setup da flaskehalsen alligevel altid vil være din internetforbindelse. Selv med 1000Mbit kan du med blot en enkelt HDD udnytte hele hastigheden.

        [Seagate ironwolf] Higher capacity drives deliver up to 7,200 RPM spin speed along with sustained data rates up to 180 MB/s and burst data rates of 6 Gb/s.

        180MB/s = 1440 Mb/s