Artiklen handler om Lars Løkke Rasmussen og hans forhold til sundhedspolitikken i Danmark, specielt hans rolle i at skabe regionerne, som siden har været et tilbagevendende politisk emne for ham. Løkke var en central figur i strukturreformen i 2007, der skabte de fem regioner, men siden har han gentagne gange forsøgt at afskaffe dem, uden succes.

Gennem årene har Løkke både taget æren for fremskridt i sundhedsvæsenet og samtidig anerkendt de problemer, som systemet stadig står overfor. Artiklen belyser, hvordan han som ung byrådspolitiker tidligt viste interesse for sundhedsområdet og siden, som minister og partileder, har været stærkt engageret i sundhedsreformer.

Selvom Løkke i flere valgkampe har forsøgt at afskaffe regionerne, har han ikke formået at gennemføre det. I 2022 gik han endnu engang til valg med ønsket om at reformere sundhedsvæsenet og afskaffe regionerne, men den seneste regering har i stedet foreslået at reducere antallet af regioner fra fem til fire.

Artiklen understreger Løkkes pragmatiske og fleksible tilgang til politik, hvor han ofte tilpasser sine holdninger til den aktuelle situation, snarere end at følge en fast ideologisk linje.