Sjovt take på nutidens forældreskab. Men jeg kan nu alligevel godt lide hendes sidste kommentar: »At være forælder er ikke en videnskab. Det er noget af det mest naturlige, vi gør,« påpeger hun.

  • @EvilCartyen
    cake
    link
    610 months ago

    Skulle hilse og sige at de bare skal få tre unger, så er man så meget ude i tovene at man bestemt ikke risikerer at være for sød :D

  • @Underbroen
    link
    511 months ago

    Interessant vinkel og fint med det perspektiv - jeg ville dog gerne se mere af de forskellige undersøgelser. Det virker lidt som om, det er hendes mavefornemmelse? Når det er sagt kan jeg sagtens se de nævnte problemstillinger i hjemmet. Generelt får poderne at vide, at de selv skal finde noget at underholde sig med. Der bliver mukket i øjeblikket, men det løser sige oftest til det bedre. Forældreskab er noget af det mest naturlige vi gør, men vores verden er fuld af unaturlig og konstruerede systemer, som gør det sværere at navigere i.

    • @MildlyArdvark
      link
      910 months ago

      Man ser den samme strømning imod modstandsdygtighed/resiliens/selvregulering/robusthed ret mange steder iblandt psykologer og Folk med Holdninger ™. Se eksempelvis Per Schultz Jørgensen og Sofie Münster. Der er ret mange undersøgelser og forskningsresultater der underbygger deres teorier og metoder og ser man historisk på det, er der heller ikke noget nyt under solen. Det er overordnet set sådan man har opdraget børn i stort set alle samfund så lang tid tilbage vi kan se. Så set i det perspektiv er de seneste 50 års svingning mod en blødere opdragelse meget kort tid at evaluere på.

      Jeg bliver altid lidt skeptisk når folk gemmer sig bag ordet “naturligt”, for hvad betyder det overhovedet? Det er som om der skulle findes en optimal tilstand som går på tværs af tid, kultur, individuelle forskelle, osv.

      • @Underbroen
        link
        510 months ago

        Og er det som er naturligt i Sverige også naturligt i USA, Kina eller andre steder på jorden? Store dele af resiliensteorien giver mig altså også myrekryb, der er lidt for meget “what doesn’t kill you makes you stronger” over det.

    • @ArcticDaggerOP
      link
      3
      edit-2
      10 months ago

      Enig med, at hendes udtalelser ikke er så kildetung omend en “mavefornemmelse” fra en forsker indenfor sit eget felt alt andet lige ikke er helt tom for værdi. Når det så er sagt, så her hun vist mest arbejdet med effekten på af forskellige former for forældremyndighed efter skilsmisse/separation (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Malin_Bergström)