Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

  • Underbroen
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    9 days ago

    Vi laver madplan for 1-2 måneder af gangen, så man bliver tit glad når noget længe ventet dukker op og i denne uge var der andesalat x2. En dåse confit de canard rækker til to dage og især salaten med and, frisk spinat, mynte, koriander, persille, chili, peanuts og en masse mango er et hit.

  • KlorofylA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    9 days ago

    Edit: Haha. Der var jeg godt nok hurtig på aftrækkeren. Antog at tråden var den om hvad man har set og oplevet, som jeg dog også huskede burde komme tirsdage! Beklager. Nåhh, nu står teksten her, og der er da også en beretning om en pizza og en appelsinjuice, så håber det er ok jeg laden den være.

    TLDR: beretning om foredrag med ph.d i psykologi, Dorthe Birkemose, samt en fantastisk tur til København.

    Har set foredrag med Dorte Birkemose, ph.d. i psykologi.

    Foredraget omhandler primært temaer som omsorgstræthed og moralsk stress sundheds- og socialsektoren. Moralsk stress opstår i følge Birkemose, når en person oplever konflikt(er) mellem sine etiske værdier og de faktisk arbejdsopgaver. Det sker ofte i situationer, hvor man ved, hvad den etisk korrekte handling er, men er forhindret i at handle efter den på grund af eksterne faktorer såsom organisatoriske begrænsninger, ressourcemangel eller ledelsesmæssige beslutninger.

    Moralsk stress kan for eksempel opstå, når professionelle går på kompromis med deres faglige etik, for at opfylde organisatoriske krav eller mål, hvilket kan føre til følelser af skyld, frustration og magtesløshed. Over tid kan dette bidrage til udbrændthed og destruktiv adfærd, da den gentagne oplevelse af at handle i strid med ens etiske værdier, slider på den professionelle integritet.

    Og så har jeg set… København. Har boet i København i ca 8 år, men har aldrig rent mentalt brugt byen som turist. Indre by er jo mega flot og hyggelig.

    Var i onsdags på besøg hos min søster der er bosat i byen. Vejret var fuldstændig perfekt. Vi startede aftenen med brætspil, hvorefter vi tog ud og spiste dejlige pizzar på Pizzeria C´ho Fame. Efter maden gik vi random rundt i de små gader i indre by. Vi undgik bevidst strøget og Købmagergade, som man altid lander på. Vi tog bla i bibliotekshaven, hvor vi med afsæt i min søsters proffesion som landskabsarkitekt, afprøvede en del af bænkene og diskuterede hvilke der placeringsmæssigt fungerede bedst. Herefter tog vi forbi Christiansborg og gik en tur op i tårnet. Det er lidt surrealistisk at man skal igennem et lufthavnslignende checkin for at komme der op. Vi fandt også helt random vej til bastard cafe som jeg aldrig havde set før. Hvilket sindsygt hyggeligt sted. Efter lidt mere roaming kom vi forbi Mojo’s Bluesbar, som helt random havde en artist på 10 min senere. Vi sluttede således aftenen af med lidt bluesmusik, og jeg fik en Solita appelsinjuice , hvilket er et totalt velsmagende barndomsminde.

    Jeg har klart brugt byen forkert mens jeg boede i den. Den er jo helt rar når man ser den med turistøjne.

    • SorteKaninA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      9 days ago

      Sikke et måltid! Kan du ikke lige dele opskriften? 😂

    • Underbroen
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      9 days ago

      Fedt med en god beskrivelse af byen: det lyder som en virkelig hyggelig dag!

      • KlorofylA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        9 days ago

        Det var mega hyggeligt. Specielt fordi det eneste der var planlagt var brætspil og pizza ;)

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    9 days ago

    I mandags blev det til en omgang lagsagne. Jeg lavede kødsovsen på en soffritto (løg, gulerod og bladselleri), så det blev rigtig lækkert. Udover det så har I sikkert alle set at det blev til English breakfast i går morges (og også i dag for at være ærlig). Jeg savner dog stadig black pudding til det, så hvis der er nogen der kender en black pudding pusher, så er jeg meget lydhør!

    Til i aften er der købt ind til kyllingefajita, og jeg har endda købt ind så jeg kan lave min egen salsa. Jeg synes dem man kan få i supermarkederne minder for meget om stærk ketchup med stykker af løg og tomat i, så jeg glæder mig til at prøve at lave min egen.

    Hvis man skulle være blevet inspireret, så kommer jeg til at bruge disse opskrifter:

    Fajita: https://downshiftology.com/recipes/chicken-fajitas/

    Salsa: https://downshiftology.com/recipes/best-salsa-recipe/