• Grippler
    link
    fedilink
    arrow-up
    8
    ·
    edit-2
    27 days ago

    Jeg forstår slet ikke der er en øvre grænse på antal af sygedage man kan tage for at passe sit barn, slet ikke hvis man er enlig forældre. Hvad fanden skal jeg gøre hvis min knægt er syg i mere end to dage? Jeg har ikke noget familie der kan passe ham…jeg er bare pisse heldig at min arbejdsgiver tillader hjemmearbejde efter behov, men sådan er det jo langt fra for alle.

      • Grippler
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        edit-2
        26 days ago

        Men det er jo lige præcis problemet, det er sgu ikke rimeligt man skal trækkes i løn fordi ens barn er syg. Det bør sidestilles med selv at være syg, man har lige så lidt kontrol over det og det kan tage lige så lang tid. Der er jo heller ikke nogen der mener det er rimeligt at man trækkes i løn eller skal bruge feriedage når man selv er syg.

        • bstix
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          26 days ago

          Jeg er enig, men arbejdsgivere er nok ikke enige i at de skal betale løn til en ansat som ikke arbejder, uanset årsagen.

          Den nuværende ordning i overenskomster med barnets første sygedag betyder at det betales af arbejdsgiver. Det er et af de få områder hvor arbejdsgivere er tvunget til at vise en smule samfundssind…

          Hvis politikerne vil lave lov om det, og smider penge til det, så kan jeg frygte at det bliver ligesom sygedagpenge, hvor kommunerne betaler for alle. Det er måske rimeligt, men det bliver dyrt for kommunerne og det kan også blive mere vanskeligt for arbejdsgivere at administrere refusioner osv.

          Derfor er jeg lidt spændt på hvad forslaget egentlig bliver til.

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    27 days ago

    Glimrende forslag. Langt de fleste vil gerne arbejde hjemme når de kan, mens de holder øje med børnene, men der er jo sygdomme og jobs hvor der ikke kan lade sig gøre.

    Fx skal alle børn jo igennem skoldkopper, og det tager gerne over en uge, og der er man så fucked hvis man ikke kan arbejde hjemme…

  • bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    27 days ago

    Det bliver spændende at se udformningen af det. Selvom det er et positivt forslag, så er jeg altid lidt bekymret når politikere blander sig i arbejdsmarkedet forhandlinger…

    Den nuværende ordning er måske kun 1-2 dage ad gangen, men det er ofte med fuld løn og med ubegrænsede antal gange.

    5 dage er bedre (og mere realistisk) end 2, men hvis det f.eks. bliver 5 dage om året, så kan det ramme nogle som har brug for de 2 dage flere gange om året (f.eks. hvis de har flere børn), og dermed kan det blive en forringelse.

    Det bliver vanskeligt at gøre på en fair måde.