• @Grippler
    link
    4
    edit-2
    2 days ago

    Jeg er i gang med at læse at læse bogen “Børns mentale sundhed: når nervesystemet er på overarbejde” hvor det her faktisk også berøres, og forfatteren kommer med nogle ideer om hvorfor mange børn overbelastes (ikke kun de neurodivergente) og ender med f.eks. skolevægring. Hun nævner bl.a. sociale medier som en medvirkende faktor, men også at børn helt generelt udsættes for flere indtryk, højere ansvar, længere tid i skole/institutioner (og flere børn samlet i klasser/grupper) og forældre der er mindre hjemme end tidligere. De har simpelthen for lidt tid til at falde til ro og mindre mulighed for tryghed og støtte fordi forældre arbejder mere.

    • @SorteKaninMA
      link
      3
      edit-2
      2 days ago

      Hvordan kan det være vi arbejder mere end tidligere? Hvor lang tid tilbage er “tidligere”? Siger bogen noget om det?

      • @Grippler
        link
        3
        edit-2
        2 days ago

        Hun bruger sin barndom i 70’erne som eksempel

        Edit: bogen berører ikke årsager ret meget, og hun gør det klart, at det bare er hendes ideer om årsagerne. Bogens fokus er klart på hvad man kan gøre for at hjælpe børnene når der er overbelastede, med udgangspunkt i nogle eksempler, og går ikke så meget i dybden med årsagerne. Der lægges op til at man skal søge hjælp hvis man ikke mener man kan hjælpe barnet selv.

  • @KlorofylOPM
    link
    43 days ago

    Det er bekymrende at så mange børn og unge har det svært. Og hvorfor lader det til at flere og flere børn og unge mistrives. Er tallene misvisende, eller får de unge det rent faktisk værre og værre?

    • @SorteKaninMA
      link
      33 days ago

      En del af det er nok at man er mere opmærksom på det, men jeg tror ikke det kan forklare det helt.

      Elefanten i rummet er sociale medier og iPad-opdragelse, hvis du spørger mig.

      • @KlorofylOPM
        link
        22 days ago

        Det er måske også blevet mere acceptabelt at opsøge hjælp når psyken driller, hvilket skubber lidt til til statistikken. Tror også sociale medier og iPads kan gøre noget. Og dårlige normeringer i institutioner. Jeg synes også ofte at jeg læser en overskrift om at vi arbejder mere end nogensinde. Det gør det nok heller ikke nemmere at være barn.