• @KlorofylOPM
    link
    611 days ago

    Jeg får to tanker:

    1. Gad vide hvor mange lette jobs der er tilbage om 10 år. Her tænker jeg alle dem der arbejder på fabrikker og på samlebånd. Og chaufførjobs. Måske endda simpelt, repetetivt håndværk. Og hvad med om 20? Er alle jer der jobber med IT nervøse for om jeres arbejde i fremtiden kan udføres billigere af AI? Jeg er med på at AI pt kun kan kopiere kode der allerede er skrevet. Men kunne man forestille sig at fremtidens AI selv kan opfinde kode? Ret mig endelig hvis jeg har misforstået, er ikke professionel nørd ;)

    2. Tænk lige hvor nice det bliver hvis man kan få en robot der gør rent, vasker op, fjerner ukrudt, laver mad, køber ind osv. Jeg vil godt sælge den ene bil for at få råd til sådan en robot.

    • @drkt@lemmy.dbzer0.com
      link
      fedilink
      811 days ago

      Ja det bliver nice at leve i et kapitalist samfund hvor min eneste vare er min villighed til at arbejde men en robot har gjordt det billigere og nu arbejder jeg 2 jobs og har stadig ikke råd til at bo i en 1-værelses lejlighed.

      Kan ikke vente 😍

    • @SorteKaninMA
      link
      611 days ago

      Er alle jer der jobber med IT nervøse for om jeres arbejde i fremtiden kan udføres billigere af AI?

      Ikke særlig nærvøs. Der er flere ting der gør at AI ikke umiddelbart udskifter mennesket i den situation tror jeg.

      1. En stor del af softwareudvikling er bare at finde ud af hvad softwaren overhoved skal gøre og ikke nødvendigvis at skrive koden for hvordan den gør det. Det kan AIen ikke udskifte særlig nemt da dette normalt kræver menneskelige samtaler og aftaler mellem udviklere, produkt-teams og brugere.
      2. AI som det er lige nu introducerer nemt fejl eller skriver kode der gør noget andet end hvad man bedte om. Der kræves tit en form for menneskelig kontrol af koden for at sikre at den faktisk gør det man har bedt om. Det kan selvfølgelig godt være AI bliver meget bedre men jeg tror stadig man vil have en eller anden form for menneskelig verifikation. Problemet her er at det generelt er nemmere at skrive kode frem for at læse kode - så tit vil det være nemmere for mennesket selv at skrive koden frem for at få AIen til at gøre det og så tjekke det AIen har skrevet.

      Jeg tror mere AI vil blive endnu et værktøj som man bruger - måske et man bruger rigtig meget. Det virker generelt bedst til små stykker kode som ikke er alt for kompliceret men det kan være det bliver bedre i fremtiden.

      Det er lidt ligesom høj-niveau programmeringssprog. I gamle dage var programmeringssprog meget kryptiske og svære at skrive i. I dag er sprogene meget nemmere generelt set. Nu kan man så gå hele vejen og simpelthen bruge naturligt menneskelige sprog til at skrive kode. Så jeg tror ikke det er den største revolution, vi var allerede på vej i den retning.

      • @KlorofylOPM
        link
        311 days ago

        Det giver god mening.

    • @farsinuce
      link
      3
      edit-2
      11 days ago

      Jeg er ikke ekspert på området, men vil forsøge at give mit besyv med:

      Spoiler til dem med AI-angst (noget jeg anerkender): Lad være med at læse videre. Nu er et rigtig godt tidspunkt at lukke browseren, slå fødderne op og spille en omgang Stardew Valley.


      Store sprogmodeller (LLMs) kopierer ikke data. De er sat sammen af advanceret machine learning, der omfatter neurale netværk, transformers og flere smarte ting, jeg ikke skal gøre mig klog på. De er trænet på store mængder kode og sprog. De kan arbejde ud fra en kontekst - hvilket er banebrydende.

      Forenklet, kan man sige, at de - fra en kontekst - bliver ved med at gætte på, hvad det næste mest sandsynlige ord (læs “token”) er. Sprogmodellerne bliver eksponentielt bedre. Jeg forsøger at følge med, men udviklingen går så ekstremt hurtigt.

      De kan sættes til at lave alt muligt. Tag f.eks. musik - her er et par numre, jeg har arbejdet med for sjov:

      • sang 1 (en anden bruger’s country nummer, jeg har føjet en outro til)
      • sang 2 (en fjollesang til mine gamle studiekammerater, om når vi spiller CS om tirsdagen)

      Disse musiknumre er skabt fra bunden. Det er 0’er og 1’taller, som ikke eksisterer andre steder (altså ikke kopieret). Lidt som hvis man lader sig inspirere af noget andet, man har hørt før, og så laver et fedt, men anderledes riff på guitar. For nogle, er denne sammenligning ujordisk og frastødende - og det forstår jeg. Især det etiske dilemma ved LLM træningsmetoderne. Jeg fortæller, at teknologien ér her.

      Mht. programmering, bad jeg Claude (som nu er tilgængelig i EU) om at skrive fundamentet til en lynhurtig one-pager i HTML, CSS og JavaScript. Det lykkedes den med. Lidt groft, bevares. Men giv det tid…

      Jeg ser mest af alt frem til, hvad det kommer til at betyde, når techgiganterne for alvor sætter “agents” løs, som kan agere selvstændigt, uden for deres - i øjeblikket - kontrollerede miljøer.

      Ang. robotter, så virker Nvidia og Tesla m.fl. ret ambitiøse i at transformere AI over i tre dimensioner / den “virkelige” verden.