Det er mandag, mine bekendte. Inspireret af https://feddit.dk/post/257712

På hedengangne dailyrush havde vi et par populære tråde, en hvor man kunne skrive, hvad man lige havde set af film og serier, og en anden med hvad man lige havde læst, og endnu en til spil man lige havde spillet.

Én ugentlig tråd med titlen “jeg har lige læst/set/spillet/hørt”, og så kunne man ellers give sin uforbeholdne mening om alt fra film og spil til podcasts og bøger.

Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver mandag kl. 7, hvis intet er forkert . Eventuelle ændringer kan forkomme.

  • @madsen@lemmy.world
    link
    fedilink
    61 month ago

    Hades 2 (early access). Det er early access, men langt mere omfattende end mange “færdige” spil. Der er mere fokus på magi (man spiller trods alt som heks) og lidt mindre på direkte kamp som i 1’eren, men det er fedt — og historien er selvfølgelig fed som altid (græsk mytologi).

    • @SorteKaninMA
      link
      51 month ago

      Jeg glæder mig virkelig til at spille det - jeg holder mig bevidst tilbage for jeg vil gerne opleve det hele på en gang når det kommer ud af early access.

      • @madsen@lemmy.world
        link
        fedilink
        41 month ago

        Der er masser at glæde sig til, især hvis man er lidt pjattet med græsk mytologi — vi møder endelig en masse af de personer/guder/skikkelser, der ikke var med i 1’eren.

    • @Muffi@programming.dev
      link
      fedilink
      4
      edit-2
      1 month ago

      Samme her! Hold kæft hvor er det et godt spil. Jeg har sunket mange hundrede timer i det første spil, og indtil videre lever 2’eren op til alle mine forventninger. SuperGiant kan seriøst noget helt særligt.

      • @madsen@lemmy.world
        link
        fedilink
        21 month ago

        Ja, de leverer konsekvent kvalitet, det er meget imponerende. Normalt er jeg også tilbageholdende mht. early access, men jeg var klar det sekund Hades 2 ramte EA.

  • @KlorofylM
    link
    41 month ago

    Har fået set serien baby reindeer, og fandt den ganske interessant.

    Resume af ChatGPT:

    Den dykker ned i de psykologiske aspekter af stalking og traumer med en dybdegående og nuanceret tilgang. Den skildrer hovedpersonen Donnys kamp med de følelsesmæssige og mentale konsekvenser af at blive forfulgt. Serien fremhæver, hvordan en tilsyneladende harmløs interaktion kan eskalere til en altopslugende besættelse, der forstyrrer offerets liv og psyke.

    Hovedpersonens oplevelser med stalking fører til en række psykologiske reaktioner, herunder angst, paranoia og en følelse af magtesløshed. Serien udforsker også den skam og isolation, som ofre for stalking kan opleve, og den udfordring det er at søge hjælp og blive forstået. “Baby Reindeer” giver et indblik i de komplekse følelser og det indre kaos, som Donny gennemgår, og viser, hvordan traumer kan have langvarige effekter på en persons velbefindende og relationer².

    Desuden behandler serien emnet seksuel vold mod mænd med en sjælden ærlighed og belyser de psykologiske eftervirkninger af sådanne overgreb. Det er en vigtig diskussion, som serien bidrager til, ved at vise, at mænd også kan være ofre for seksuelle overgreb og stalking, og at deres oplevelser fortjener anerkendelse og støtte.

    Gennem sin fortælling åbner “Baby Reindeer” op for en bredere dialog omkring de psykologiske aspekter af stalking og traumer, hvilket er afgørende for at øge forståelsen og støtten til ofre for sådanne oplevelser.

    Hovedpersonen spilles i øvrigt af forfatteren til den bog som serien baseres på.