Jeg har kastet mig over et nyt fermenteringsprojekt efter måneder med kimchi og sauerkraut: ginger beer!
Den ældste herhjemme er, inspireret af undertegnede, begyndt at fermentere dette og hint (kastanjer, græs og pinde), så jeg måtte finde et projekt, han kunne være med til. Han er ikke til kimchi (“det lugter af prut, far!”) eller chilisauce, så i stedet blev det et forsøg på sodavand.
Det er lykkedes rigtig godt, der er fine fine bobler og en god smag af ingefær.
Det er besnærende nemt, man skal bare være tålmodig. Jeg har fulgt denne opskrift: https://www.fermentingforfoodies.com/homemade-ginger-beer/
Hvis han har alderen til det, er jeg sikker på at han (og sikkert også dig selv) vil synes at det vil være sjovt at brygge øl.
Mjah han er fire (og ikke glad for maltøl), så jeg tror vi venter lidt rundt endnu. Jeg har ikke rigtig plads til ølbrygning, så jeg må også vente.
Pladsmangel er bestemt også den største grund til at jeg ikke har kastet mig ud i ølbrygning endnu.
Jeg har længe været fascineret af fermentering (og har også lavet mjød sammen med min far da jeg var knejt) men er aldrig rigtigt kommet igang. Det her lyder som et perfekt projekt til sommeren.
Helt sikkert! Så kan det være, at jeg skal give mjød en chance.
Cool. Jeg har tit lavet ginger beer med ølstyrke, men ikke sodavandsstyrke. Antager der alligevel er cirka en halv procent i pga flaskegæring der giver bobler?
Ja præcis, den vil ikke kunne overstige de 0,5, men der kan ikke undgås en smule alkohol.
Jeg har nemlig tænkt på at lave noget lignende og så søde med erythritol måske - hvad søder du med?
Der lyde spændende! Jeg søder ikke med andet end den rørsukker, jeg har brugt til gæringen. Jeg overvejede muscovadosukker for dybde og farve, men var for nærig.