Jeg har kastet mig over et nyt fermenteringsprojekt efter måneder med kimchi og sauerkraut: ginger beer!

Den ældste herhjemme er, inspireret af undertegnede, begyndt at fermentere dette og hint (kastanjer, græs og pinde), så jeg måtte finde et projekt, han kunne være med til. Han er ikke til kimchi (“det lugter af prut, far!”) eller chilisauce, så i stedet blev det et forsøg på sodavand.

Det er lykkedes rigtig godt, der er fine fine bobler og en god smag af ingefær.

Det er besnærende nemt, man skal bare være tålmodig. Jeg har fulgt denne opskrift: https://www.fermentingforfoodies.com/homemade-ginger-beer/

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    6 months ago

    Hvis han har alderen til det, er jeg sikker på at han (og sikkert også dig selv) vil synes at det vil være sjovt at brygge øl.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      6 months ago

      Mjah han er fire (og ikke glad for maltøl), så jeg tror vi venter lidt rundt endnu. Jeg har ikke rigtig plads til ølbrygning, så jeg må også vente.

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        6 months ago

        Pladsmangel er bestemt også den største grund til at jeg ikke har kastet mig ud i ølbrygning endnu.

  • ghashul
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    6 months ago

    Jeg har længe været fascineret af fermentering (og har også lavet mjød sammen med min far da jeg var knejt) men er aldrig rigtigt kommet igang. Det her lyder som et perfekt projekt til sommeren.

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      6 months ago

      Helt sikkert! Så kan det være, at jeg skal give mjød en chance.

  • EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    6 months ago

    Cool. Jeg har tit lavet ginger beer med ølstyrke, men ikke sodavandsstyrke. Antager der alligevel er cirka en halv procent i pga flaskegæring der giver bobler?

    • UnderbroenOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      6 months ago

      Ja præcis, den vil ikke kunne overstige de 0,5, men der kan ikke undgås en smule alkohol.

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        6 months ago

        Jeg har nemlig tænkt på at lave noget lignende og så søde med erythritol måske - hvad søder du med?

        • UnderbroenOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          6 months ago

          Der lyde spændende! Jeg søder ikke med andet end den rørsukker, jeg har brugt til gæringen. Jeg overvejede muscovadosukker for dybde og farve, men var for nærig.