• @SorteKaninOPMA
    link
    7
    edit-2
    2 months ago

    - Vi skal stille krav til tech-giganterne om, at de simpelthen ikke må lave et design, der gør folk afhængige. Vi skal ind i kernen, ind i algoritmerne og i den forretningsmodel, der styrer, at vi skal holdes fast, siger Christel Schaldemose

    Jeg er meget nysgerrig omkring hvad de helt konkret har tænkt sig at kræve her. Hvordan sikrer man sig at en algoritme ikke er lavet til at være afhængighedsdannende? Det lyder som en virkelig svær vurdering at lave.

    Jeg er dog glad for at de prøver at gøre noget.

    • @VonReposti
      link
      52 months ago

      Jeg tænker at lovgive omkring infinite scroll kan have en vis effekt. En stor del af problemet er at der altid er en post lige under den som du er i gang med at se.

      Selve algoritmen er lidt sværere at tackle.

      • @letraset
        link
        42 months ago

        Jeg tænker også det er den der er oplagt at gribe ind overfor først. Noget jeg har bemærket ved stort set alle de fediverse-klienter jeg har prøvet, til både Lemmy og Mastodon, er, at man kan slå infinite scroll fra, og på nogle af dem er det vist slået fra som default.

        Jeg bruger Summit til Lemmy, og jeg mener den havde paginering som default indstilling.

        • @VonReposti
          link
          42 months ago

          Det synes jeg ikke selv jeg har kunne finde på Jerboa, men redningen for mig er at der trosalt ikke er nok indhold jeg abbonnerer på til at doomscrolle. Algoritmen hjælper nok også lidt da det er det samme indhold man ser hvis man reloader i modsætning til Facebook der altid viser nyt content.

  • @EvilCartyen
    cake
    link
    52 months ago

    Fint nok med noget lovgivning, bevares, men kunne man ikke bede folk om at tage noget ansvar og selv fjerne de her apps fra deres telefoner?

    • @SorteKaninOPMA
      link
      62 months ago

      Til dels enig men jeg synes ikke det er fair at bebrejde folk for at bruge de her apps. De apps er bogstavelig talt lavet til at være afhængighedsdannende. Det svarer lidt til at bede en heroin-misbruger om bare at tage noget ansvar og tage en kold tyrker, bare for lige at sætte den på spidsen.

      Der skal regulering til når de udnytter den menneskelige psyke på den måde.

    • @jbrains@sh.itjust.works
      link
      fedilink
      5
      edit-2
      2 months ago

      När det gäller en effekt som är väletablerad av vetenskaplig forskning och som har tendens att skapa missbruk (där det annars skulle aldrig finnas) låter det inte bara som fråga om personligt ansvar.

      Samtidigt är det sant att evighets scrolling har blivit ett “Best Practice” mönster och pga det är det väldigt tufft att undvika utan att helt och hållet kasta mobilen i sjön.