For transparens laver jeg hver måned et indlæg om Feddit.dks finanser og andet af relevans.

I april måned modtog Feddit.dk 1004 (!) kroner i donationer, fra nogle anonyme donorer, @meldrik@lemmy.wtf, @Flodsvin@feddit.dk, @tonur@feddit.dk og @countstex@feddit.dk. Mange tak for det 🙂. Det er det største beløb siden august sidste år!

De 1004 kroner overstiger de månedlige udgifter på 413 kroner. Derved er kassebeholdningen steget til 4976 kroner hvilket giver en “runway” på lige over 1 år! 🎉 Vi kan altså allerede nu være sikre på at fejre Feddit.dks anden fødselsdag uden at jeg behøver at finansiere det selv. Jeg er virkelig taknemlig for at der er så stor villighed og lyst til at støtte projektet og det kan jeg slet ikke udtrykke nok. Igen, mange tak og klap jer selv på skulderen alle dem der giver. Nogle af donationerne i denne måned er helt ned til 20 kroner - det hele tæller og løber op!

Man kan donere til Feddit.dk gennem Liberapay (https://da.liberapay.com/Feddit.dk/). Man er også meget velkommen til at støtte Feddit.dk ved at være en aktiv bruger og/eller fortælle andre om siden. Især det at fortælle andre om Feddit.dk er vigtigt for at få flere brugere, da vi ikke kører nogen reklamer - den eneste måde andre kan opdage siden er gennem jer!

Bemærkelsesværdig aktivitet

I april måned kom @CrateDane@feddit.dk med sin opsang til PostNord som endte på en tredjeplads over de mest opstemte indlæg på Feddit.dk nogensinde.

Jeg skrev senere et indlæg om Feddit.dks første fødselsdag som endte på en andenplads (og altså skubbede det førnævnte indlæg ned på en fjerdeplads, beklager! 😅).

Der blev også afholdt den første udgave af “Lemmyvision”, som måske kan udvikle sig til en sjov tradition - især nu hvor @Limfjorden@feddit.dk har taget initiativet til at starte et nyt fællesskab om musik, !musik@feddit.dk, som i kan tjekke ud hvis i ikke allerede har set det. Jeg gad vide hvem der starter det næste fællesskab og hvad det skal handle om 🙂.

Faktisk skal vi helt tilbage til juli sidste år før der var en måned der havde flere indlæg og flere stemmer end der var i sidste måned! Jeg er virkelig glad for at der selv her, næsten et år efter den store tilstrømning af brugere, stadig er stor entusiasme og aktivitet! 🙂

Som altid kan man stille spørgsmål ved at skrive i kommentarerne eller i privatbesked.

  • @EvilCartyen
    link
    1216 days ago

    Mon ikke der også kommer nogle årlige donationer snart, kan se at min er sat til næste måned.

    feddit.dk er næsten perfekt - det eneste der mangler er lidt flere aktive brugere der kommenterer.

  • Limfjorden
    link
    dansk
    1016 days ago

    Vi kan altså allerede nu være sikre på at fejre Feddit.dks anden fødselsdag uden at jeg behøver at finansiere det selv.

    Hvis vi ikke får en masse nye aktive brugere så aktivitetsniveauet stiger😉

    • @SorteKaninOPMA
      link
      916 days ago

      Det burde forhåbentlig ikke gøre noget ved udgifterne - ellers skulle der godt nok komme mange!

      • Meldrik
        link
        fedilink
        214 days ago

        Forbrug af serverplads stikker helt af hos Lemmy.wtf. Hvor meget serverplads bruger feddit.dk?

        • @SorteKaninOPMA
          link
          214 days ago

          Feddit.dk bruger lige nu cirka 72 GB på billeder og cirka 25 GB på databasen. Billederne bliver dog lagt i object storage så det tæller ikke imod diskpladsen som sådan.

          • Meldrik
            link
            fedilink
            213 days ago

            Det er især cached billeder som fylder meget. Det irriterer mig at Lemmy ikke er bedre til at slette gamle, cached billeder fra andre servere.

            Jeg er i gang med at kigge ind i Sia som min storage solution. Billigt og decentraliseret.

            • @SorteKaninOPMA
              link
              313 days ago

              Jeg har en grænse på 5 MB på billeder så hvis billedet er større end det, så cacher den ikke og linker i stedet bare til den eksterne instans. Det hjælper på det.

  • @bobslaede
    link
    916 days ago

    Godt arbejde. Jeg sætter pris på det 👏