• Limfjorden
    link
    dansk
    32 months ago

    Jeg ved ikke hvordan jeg skal forholde mig til det her.

    Danmark i sig selv er ikke truet af andre lande, så jeg synes det er vigtigt at huske at de evt. soldater vi sender i krig, kommer til at kæmpe langt fra Danmark, for nogle andre landes skyld. Det virker til at den fjende man forbereder sig på at kæmpe mod er Rusland. Men imellem os og Rusland ligger hele Øst- og Centraleuropa. Hvis vi fortsat skal bruge dem som skjold, så er det er selvfølgelig i vores interesse at udbygge vores forsvar og sende vores soldater til baltikum.

    Jeg er dog bekymret for om oprustning fører til oprustning, som fører til krig. Politikerne opererer ud fra at vi kommer i krig med Rusland snart, og jeg synes måske mere man burde undgå krig. Rusland er ikke drevet af en krigsideologi på samme måde som Nazi-Tyskland var, så jeg mener ikke situationen er som før 2. verdenskrig. Der er også det faktum at uanset hvor mange tanks og værnepligtige vi har, så er de intet værd mod en atombombe, som Rusland har masser af.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      32 months ago

      Jeg tror det handler om at vi ikke bare skal kunne læne os tilbage og lade USA og de andre store lande i NATO tage regningen for forsvaret mens vi bare bruger den der “men vi er sådan et lille land alligevel”-undskyldning. Vi skal også bidrage til NATOs målsætninger om sikkerhed - det er vel fair nok når man nyder godt af den sikkerhed.

      Jeg er enig i at vi skal forsøge at nedtrappe frem for at opruste, men det må besluttes i NATO så. Det kan vi ikke i Danmark alene beslutte.

      • Limfjorden
        link
        dansk
        22 months ago

        Ja, lilleput-undskyldningen dur ikk. Jeg ved bare ikke om NATO er ved at udvikle sig til en angrebsalliance mere end forsvar. Nato har i nyere tid været meget interventionistiske f.eks i Jugoslavien og Irak. Og USA har interesse i at udnytte NATO til at bevare sin position som eneste supermagt. Jeg stoler ikke på hverken USA eller Rusland.

  • @EvilCartyen
    link
    22 months ago

    Lidt en skør aftale, altså skørt konstrueret. Ikke helt hvad de havde meldt ud undervejs.