• @SorteKaninOPMA
    link
    92 months ago

    Også Mikkeline Thomsen ser en række problemer i, at den digitale infrastruktur i så høj grad er på Facebooks hænder.

    - Problemet er jo, at de her grupper hele tiden lever på Metas nåde.

    Ja, og ikke nok med det så er det frivillige arbejde der foregår på Facebook jo en form for frivillig arbejde for Mark Zuckerberg. Og det er jo ikke så fedt. Mindes denne post:

    - Ville jeg ønske mig, at der fandtes en anden platform, der ikke var ejet af en amerikansk tech-gigant – ja, men når borgerne bruger det så godt, så synes jeg, at det er positivt.

    Ja, hvis bare det fandtes… 🥲.

    • @President_PyrusM
      link
      62 months ago

      Ja, hvis bare der fandtes en anden platform, hvor man selv kan oprette og deltage i frivillige fællesskaber. Jeg har hørt at der skulle være en open source løsning, som alle bare kan implementere og køre selv. Lemmy hedder det vidst.

      • @RedFoxDK
        link
        52 months ago

        Jeg tror lidt problemet med Lemmy og andre lignende løsninger, at det er ikke “plug and play”, så som Facebook, Reddit og lignende.

        Du skal selv stå for vedligeholdelsen og opsætning af server, internet adgang og platformen på et teknisk niveau, også kommer der hele delen med udgifterne.

        Det lyder måske nemt for flere af os, men for normale mennesker, som ikke er særligt tekniske anlagt, lyder det som om at bestige Mount Everest

        • @SorteKaninOPMA
          link
          4
          edit-2
          2 months ago

          Jo, men alle brugere behøver heller ikke deres egen instans. Så længe man som bruger kan finde en instans man gerne vil være på, så er det jo fint. Så kan man jo også deles om udgifterne og moderationsarbejdet osv. :)

          Der er mange måder at bidrage på som ikke behøver nogen teknisk kunnen.

          • @RedFoxDK
            link
            42 months ago

            Det er rigtigt, men min egen forestille af mennesker, siger intet sker medmindre nogle gøre noget først.

            Man kan også sige, vi er jo her pga. du tog skridte og starte feddit.dk op

            • @SorteKaninOPMA
              link
              42 months ago

              Jo måske. Hvis jeg ikke havde gjort det er det selvfølgelig ikke sikkert nogen ville have gjort det. Eller måske ville man bare samles om !denmark@lemmy.world el. lign. i mangel af bedre :P

              • @RedFoxDK
                link
                42 months ago

                Sikkert eller bare kysset Reddits røv og blevet der på

                • @SorteKaninOPMA
                  link
                  4
                  edit-2
                  2 months ago

                  Langt de fleste brugere på Reddit er jo bare blevet der 😅. Tror de fleste ikke bekymrer sig særlig meget om det desværre. De ved sikkert heller ikke at Fediverset eller Feddit.dk findes.

                  Og/eller de synes det er for småt og derfor ikke værd at bruge/prøve. Hvilket jo er ærgeligt fordi hvis alle tænkte sådan så ville der jo klart aldrig ske noget og hvis ingen tænkte sådan så ville Feddit.dk have lige så mange brugere som /r/Denmark.

  • @bstix
    link
    English
    62 months ago

    Der burde nok være lidt mere styr på de grupper generelt.

    De konkurrerer med det frivillige foreningsarbejde. Både om de frivilliges indsats men også om donationer osv.

    Og hvem er det så egentlig som styrer gruppen?

    I en rigtig demokratisk stiftet forening har man en bestyrelse, som sikrer at gruppen ledes efter medlemmernes interesse.

    På Facebookgrupper er der bare en tilfældig stifter/administrator som kan styre gruppen efter eget personlige interesser, men alligevel udgive sig for at repræsentere en gruppe.

    Er sådan en privat eget offentlig opslagstalvle overhovedet en “gruppe”?

    Artiklen handler om den frivillige indsats. I en rigtig forening kan man uddelegere opgaverne til frivillige. Det kan f.eks. være at moderere en facebookgruppe eller at stå udkig ved et cykelløb. Pointen er at man har en konkret aftale om hvem der gør hvad og om det er frivilligt (eller aflønnet) arbejde.

    Hvis man derimod stifter en Facebookgruppe først, uden at have en demokratisk forening, så har man altså stiftet en række opgaver og ansvar uden at have en aftale med nogen som helst om hvordan, og måske endda uden et reelt behov.

    Grunden til at det overhovedet interesser mig er fordi jeg kan se at det bliver misbrugt og at det ødelægger rigtig meget for de frivillige foreninger. Foreninger som alle mister medlemmer for tiden uanset hvad det omhandler. Angiveligt fordi folk ikke har tid til frivilligt arbejde.

    Når der så står at danskerne spilder deres tid på at moderere Facebookgrupper, og føler at de gør en god frivillig indsats, så bliver jeg sgu’ lidt harm.

    Det gavner overhovedet ikke nogen at hver eneste mor med småbørn starter en tøjindsamlingsgruppe, når der i forvejen er syv forskellige containere at vælge imellem ved hver eneste supermarked.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      4
      edit-2
      2 months ago

      Kan godt se din pointe. Ja, der foregår frivillig arbejde på Facebook men er det på bekostning af andet arbejde eller støtte? Tilføjer det noget eller er det et nulsumsspil?

      I en rigtig demokratisk stiftet forening har man en bestyrelse, som sikrer at gruppen ledes efter medlemmernes interesse.

      Hvis Feddit.dk bliver noget større kunne jeg godt forestille mig en fremtid hvor det bliver til en demokratisk forening. Jeg er dog ikke sikker på hvordan det kan lade sig gøre i forhold til donationer og kontingent (jeg har ikke lyst til at Feddit.dk kun bliver styret af dem der betaler). Større problem er måske også at jeg ikke er sikker på hvordan sådan en forening kan oprettes eller fungere samtidigt med at opretholde anonymiteten.