• @farsinuceOP
    link
    4
    edit-2
    3 months ago

    Da jeg taler for, at CO2-udledning skal have en pris, er Venstre blevet et mere attraktivt parti i min optik.

    Det koster så et mandat nu.

    Hvad tænker I andre om situationen?

    • Limfjorden
      link
      dansk
      43 months ago

      Jeg kan godt forstå at folk er bekymrede for hvad en CO2-afgift på landbruget kunne bringe. Vi har set hvordan de nye ejendomsvurderinger rammer helt skævt, så det er ikke urealistisk at en CO2-afgift indført af samme regering heller ikke vil blive implementeret rigtigt. Som dig mener jeg dog også at CO2-udledning skal have en pris, og derfor føler jeg mig nødsaget til at støtte afgiften uanset hvad, også hvis den rammer skævt. At afgiften bliver indført betyder at den kan forfines senere.

      • @EvilCartyen
        link
        63 months ago

        Lige med ejendomsvurderingerne, så er sgu nok ikke noget man kan gøre hverken den nuværende eller den forrige regering ansvarlig for, udover i meget abstrakt forstand. Det er nogle problemer der rækker temmeligt langt tilbage efterhånden.

        • Limfjorden
          link
          dansk
          33 months ago

          Det virker for mig bare underligt at de nye vurderinger ikke bliver rullet tilbage, når man nu kan se de ikke svarer til virkeligheden. Man har vel de gamle vurderinger at falde tilbage på?

          • @EvilCartyen
            link
            43 months ago

            Givetvis er de nye vurderinger bedre, men med nogle edgecases der skal håndteres som fx nylig udstykket jord, der så ikke medfører en delopdatering når det sker, og nogle servitutter der ikke eksisterer digitalt og derfor skal håndteres manuelt.

            I det store hele tænker jeg det er forventet i sådan et stort system. Men det er flere klik i skandalen, tror du ikke?

            • Limfjorden
              link
              dansk
              23 months ago

              Det virker dog til politikerne ikke vil håndtere det. Der er flere eksempler på folk der bare får afslag og vide at det må de selv finde ud af.

              • @EvilCartyen
                link
                43 months ago

                Det er ikke politikerne, det er administrationen og embedsværket - the deep state hvis man skal tale Trumpsk :)

                Der skal den ansvarlige minister sf sætte sig igennem og bedre administrationen komme med en bedre løsningsmodel for de her sager, for det krænker alle normale menneskers retsfølelse når staten bruger den retorik overfor borgerne.

  • @SorteKaninMA
    link
    33 months ago

    Hvor mange flere folketingsmedlemmer skal skifte væk fra regeringen før den vælter?

    • @cute_astronaut
      link
      33 months ago

      Så længe der ikke er nogen der vælter regeringen kan Mette sidde alene tilbage uden at den vælter, men det ville jo så nok ske før. Men sagt på en anden måde så er mindretalsregeringer det mest almindelige, det kræver blot at et flertal ikke prøver at vælte den.

      • @SorteKaninMA
        link
        43 months ago

        Men er der partier i oppositionen der ikke ville stemme imod regeringen? Altså hvem uden for regeringen støtter faktisk op om den?

        Når man snakker om mindretalsregeringer snakker man også tit om støttepartier. Men er der nogle af dem i dette tilfælde?

        • @EvilCartyen
          link
          53 months ago

          Typisk vil en mindretalsregering lave aftaler med et såkaldt “skiftende flertal” fra sag til sag. Så på skoleområdet vil man måske lave aftaler med SF, mens man på fiskeriområdet vil lave aftaler med K og R.

          Så længe man undgår en afstemning hvor man får et flertal imod sig kan man i princippet blive ved indtil der er valg. Du skal se, der er mange af oppositionspartierne der godt kan se at de kan få mere politik gennemført som det er nu end efter et valg, hvor deres blok måske står til at gå tilbage og de så SLET ingenting har at skulle have sagt.

          Så der er ikke nogle faste støttepartier der udgør parlamentarisk flertal, men så længe ingen har mere ud af at få udskrevet et valg…