Kan på ingen måde forestille mig, at det her bliver brugt til mere overvågning på nettet…

  • SorteKaninMA
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    8
    ·
    1 year ago

    Jeg gad godt vide hvordan den verificering skal foregå. Skal jeg til at logge ind med MitID på Facebook? Det ville godt nok være vildt.

    • invisi1407
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      6
      ·
      1 year ago

      Så vidt jeg husker er det netop det, man har krævet i staten Utah i USA hvorfor f.eks. pornhub.com har lukket ned for den stat fordi de ikke har nogen interesse i at implementere sådan noget.

      Det er lidt et tveæggte sværd - voksne mennesker burde slet og ret ikke afkræves at afsløre sin identitet for at kunne bekræfte sin alder nogle som helst steder, men på den anden side kan jeg godt forstå argumentet om børn og unge.

      Måske er løsningen lidt á la single sign-on løsninger hvor man beder nogle andre (staten) verificere en persons myndighed (f.eks. er du over eller under 18, 21 eller hvad har vi) uden at det site der søger at verificere dig får af vide hvem du er.

      Det kunne sagtens være sådan, at man kunne forespørge et myndigheds API om “er personen, der forsøger at tilgå mit website over eller under en bestemt alder” uden at de får af vide hvor gammel personen er, eller nogle som helst andre detaljer.

      • SorteKaninMA
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        8
        ·
        1 year ago

        Hmmm ja måske. Men selv på den måde vil et eller andet system i staten stadig få at vide at facebook spørger om min alder? Det er stadig ikke særlig godt for privatlivet synes jeg. Så kan det system vide præcis hvilke sider jeg går ind på jo.

        • invisi1407
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          8
          ·
          1 year ago

          Det er umuligt at lave et system til enten identitets- eller alders kontrol hvor der ikke er nogen der får noget information, som borgerne ikke er interesseret i at de får. Det er den balance vi er nødt til at finde mellem at nogen kan tilgå noget, som de måske ikke har godt af at se og at virksomheder og staten ikke skal have adgang til for megen information om borgerne.

          Desværre kan man jo næsten slippe afsted med at gøre HVAD SOM HELST så længe det i børnenes navn. :/

          Gud nåde og trøste dem, hvis vi skulle overlade ansvaret til opdragelse af børn til forældrene. Forfærdeligt. /s

          Spøg til side; jeg kan ærligt talt ikke se et problem i, at staten ved at jeg har besøgt pornhub.com mindst én gang (man skal vel forhåbentligt kun kontrolleres én gang) - så kan man måske endda lave statistik på hvor mange der besøger den slags sider og lave kampagner imod porno afhængighed - men pornhub.com er vel det mindste; altså. Det vil jo gælde ALLE sider med den slags indhold incl. kink-sites som man nok ikke er interesseret i at NOGEN som helst ved, at man besøger.

          Hvad er det man plejer at sige … jeg er ikke bekymret for hvad denne regering vil bruge informationen til, men jeg er bekymret for hvad en fremtidig vil bruge det til.

          Når først data eksisterer i det regi er det umuligt at slippe af med igen.

          • letraset
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            7
            ·
            edit-2
            1 year ago

            Når først data eksisterer i det regi er det umuligt at slippe af med igen.

            Præcis. Det er måske ikke til stor skade i dag, at regeringen har den slags informationer (altså jeg synes også det er forkert i dag, men for argumentets skyld, forestiller vi os at jeg er ligeglad), men på et eller andet tidspunkt i fremtiden vil det uden tvivl blive udnyttet. Og det er ligemeget hvilken farve den regering måtte have. Det er nem snavs at have på folk der med minimal indsats kan bruges til en smædekampagne, eller til at så tvivl om personers hensigter, overbevisninger, etc.

          • Andreas
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            3
            ·
            1 year ago

            Jag vet att regeringen hanterar detta på ett allvarligare sätt än så men jag kan inte låta bli att tänka om de samlade in användningsinformation kopplad till ID:n så en dag får man meddelandet “Hej! Vi märker att du tittade på porr i 39 timmar denna vecka! Dina favoritgenrer var ***. Det finns hjälp att få för ditt porrberoende - klicka här”

            • invisi1407
              link
              fedilink
              dansk
              arrow-up
              4
              ·
              1 year ago

              Umiddelbart vil jeg mene, at en løsning som den jeg forslår ikke ville gemme besøgsstatistik men simpelthen bare verificere én gang nogensinde, at du opfylder de krav der sat op.

              Det eneste de så ville kunne se var, at du engang og mindst én gang har besøgt f.eks. pornhub.com.

              Men igen, det er information jeg ikke synes staten skal have. Hvem ved om S&M eller andre kinks gøres “ulovlige” en dag - så er det let lige at slå op at invisi1407 engang besøgte et S&M website og så sparke døren ind.

    • burgs
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Det er da næsten den eneste måde man kan gøre det på. Hvis det ender med at blive en ting, bliver VPNs nok et ret stort marked i Danmark

    • Kresten
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Er næsten mere nysgerrig på hvordan det skal fungere for føderale sociale netværk. Skal enhver instans så betale de åndssvagt høje priser og registrere firma (mener det er et krav) for at kunne implementere MitID?

      • Andreas
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Lagar som dessa omfattar bara inhemska sajter och de största utländska porrsajterna, det finns ingen lista över alla NSFW-sidor som finns på nätet då de flesta inte är sökindexerade och byter domännamnen och hosting providers på löpande band. En random NSFW Fediverse-instans kommer undan lagstiftningen så länge det hostas utanför Danmark.

        • Kresten
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Det kan du selvfølgelig have ret i. Jeg forstod det bare som at det også gjaldt almindelige sociale medier