• @faktor50
    link
    dansk
    4
    edit-2
    1 year ago

    deleted by creator

  • @TDCN
    link
    dansk
    11 year ago

    Jeg forstår ikke helt hvorfor politikerne skal bestemme eller blande sig i om folk må ryge på privat ejede restauranter. Jeg er generelt imod rygning, men jeg er ligeglad med om folk ryger, det må være deres egen sag. Bare det ikke er til gene på offentlige steder hvor folk opholder sig så som togstationer, busser, institutioner etc. På privat grund, parker, gader og stræder må folk ryger så tosset de vil hvis du spørger mig, det er ikke politikernes opgave at bestemme.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      11 year ago

      I sidste ende er det vel bare for at irritere rygere for at få færre til at ryge. Det koster jo skattekassen.

      • @TDCN
        link
        dansk
        11 year ago

        Helt sikkert for at irritere rygere… Der er bare 100 andre måde man kunne have grebet det an på. Evt noget som er dokumenteret der virker. Man kunne f.eks fra politikernes side have gjort en eller flere af følgende. Hæve priser, begrænse steder hvor man kan købe cigaretter, opfordre private til rygeforbud, give bedre oplysning i skolerne, give bonus til folk som stopper med at ryge (som tak for at spare statskassen for hospitalsregninger). Man burde i min optik fokusere på de unge da gamle garvede rygere ikke stopper alligevel.

        At lovgive om hvor man må ryge på private steder er i min optik ikke statens opgave. Det er at blande sig i folks privatliv (her tænker jeg på ejerne af restauranterne og cafeerne). Staten kan i min optik begrænse og regulere salg og distribution og formidle og opfordre. Det er mere i tråd med hvad staten kan og skal styre.