Feddit.dk har nu over 100 registrerede brugere! 🎉

I den forbindelse vil jeg gerne høre lidt feedback fra jer. Feedback kan være vigtigt for at fremme den rette kultur fremadrettet. Tidlig feedback er mere effektiv end sen feedback. Hvordan siden er nu kan have stor betydning for hvordan den er i fremtiden.

Ansøgningen

Lige nu er ansøgningen mest en måde at få folk til at læse og forstå reglerne (vigtigst af alt regel 1).

Hvad synes i om ansøgningen? Er den for nem? Har i nogle forslag til hvordan den kunne forbedres for at sikre kvaliteten af brugere? Jeg kan sige at jeg har afvist cirka 20 ansøgninger indtil videre (det svarer ikke helt til at 120 har ansøgt da der er nogle gengangere). Det er for det meste bare fordi folk ikke svarer på spørgsmålene (hvorfor ved jeg ikke).

Reglerne

Hvad synes i om reglerne? Er der nogen regler der mangler? Kunne man gøre mere eller andet end reglerne for at sikre en venlig, imødekommende og positiv kultur på Feddit.dk?

Husk at reglerne er for hele siden, så de svarer mere til Reddit’s regler end de svarer til reglerne for et enkelt subreddit. Fællesskaber kan i fremtiden have deres egne regler.

Indhold på Feddit.dk

Jeg vil også lige præcisere en ting som mange har nævnt i ansøgningerne. Mange siger at de ønsker Feddit.dk som en erstatning for /r/Denmark. Til det vil jeg bare sige at Feddit.dk i princippet er bredere end /r/Denmark.

/r/Denmark tillader kun indhold der “hovedsageligt handler om Danmark, danskere eller danske forhold”. Derimod tillader Feddit.dk alt indhold, så længe diskussionen omkring det i hovedparten foregår på dansk.

Fx kan du ikke bare poste omkring Diablo 4 på /r/Denmark for at snakke om det på dansk, da det ikke er relevant for Danmark. Så skal du gå til et af de engelsksprogede subs. Det kan du dog sagtens på Feddit.dk.

  • @MildlyArdvark
    link
    dansk
    81 year ago

    Det har indtil videre været et positivt indtryk, jeg har fået. Folk skriver og svarer høfligt. Det er fedt at det er bredere end /r/denmark og jeg synes reglerne ser fornuftige ud. Vi må se hvordan de skalerer med antallet af brugere.

    Ansøgningen havde jeg det også fint med. Jeg synes det er en god måde at få folk til at læse reglerne på.

  • @Max
    link
    dansk
    6
    edit-2
    1 year ago

    Tillykke til os!

  • @cc42
    link
    dansk
    6
    edit-2
    1 year ago

    Som en anden skrev, så ligger det vist ikke lige til højrebenet at finde reglerne, når man kommer fra mobil. Så måske link dem fra teksten, så man ikke skal afbryde registreringsprocessen for at memorisere dem.

    Man kan desuden ikke registrere, hvis man bruger Brave/iOS. Alle content blockere disabled. Den hænger blot med en spinner. Det snød mig i starten, da jeg troede den hang indtil man blev godkendt 😊

    Edit: Forstår ikke hvad spørgsmålet til brugernavnets oprindelse skal oprinde i. Er det vigtigt? Kan det ikke blot helt simpelt være at reformulere regel 1? Personligt mener jeg ikke der er behov for at opstille regler for et problem der måske opstår. Den slags folk tror jeg blot skriver hvad der skal til for at komme ind, så regler fanger dem alligevel ikke.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      71 year ago

      En del af pointen var også at folk selv skulle finde reglerne så de så dem alle sammen. Ansøgningen ville være ret lang hvis reglerne også skulle inkluderes. Men det kunne godt overvejes måske.

      I forhold til spørgsmålet om brugernavn er det et forsøg på at luge ud i robotter.

      • @cc42
        link
        dansk
        21 year ago

        Måske blot link til dem. Tror ikke det ellers er muligt at spotte dem under registreringen (kan tage fejl her!), hvilket potentielt kan gøre mange reelle brugere opgiver.

      • @cc42
        link
        dansk
        21 year ago

        Nu kender jeg nada til Lemmy og mulighederne, men har du overvejet captcha?

        • Andreas
          link
          dansk
          31 year ago

          Finns instanser med öppen signup som har captcha men Lemmys captcha är inte botproof. Man kan betala för reCaptcha eller hCaptcha men den lösningen är ganska overkill för en liten instans som får ~10 nya användare om dagen.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          21 year ago

          Har overvejet ja, men Lemmys captcha’er er lidt underlige/ikke særlig brugervenlige hvis du spørger mig. Ikke at en captcha nogensinde er brugervenlig. Måske hvis der på et tidspunkt begynder at dukke en masse bot-accounts op. Det fornemmer jeg ikke der gør lige nu fra de ansøgninger der kommer ind.

      • humanplayer2
        link
        fedilink
        dansk
        21 year ago

        Jeg tror det ville være ok at ahbe reglerne vist i sign up. Så skimmer man dem lige, og vender tilbage til dem når man bliver spurgt.

        Jeg er i hvert fald så vant til at scrolle forbi terms and conditions at jeg ikke ville have noget imod det, og jeg synes at det ville forenkle ansøgningsprocessen.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          51 year ago

          Pointen er jo netop at folk skal læse reglerne og ikke bare scrolle forbi dem.

          • humanplayer2
            link
            fedilink
            dansk
            31 year ago

            Det forstår jeg godt. Jeg er dog bange for at det ikke gør den store forskel at de er på en anden side. Så kan man jo bare slå op der, skimme og finde det man skal bruge, og færdiggøre ansøgningen, tænker jeg.

    • Andreas
      link
      dansk
      21 year ago

      Jaha, så den oändliga spinneren jag fick orsakas av innehållsblockerare. Registrerade med Firefox på PC. Jag har alltid UBlock Origin på men tillåter Javascript så jag trodde det var något fel hos Lemmy. Hur ser sidan ut för er vars signup var helt felfri?

      Jag ser också inte problemet med att be folk att skriva något lite originellt och inte bara svara på ja/nej frågor, syftet är att identifiera bottar och de som använder Google Translate, inte att klura ut vem som är trevlig. Om någon bryter mot reglerna tar det mindre tid att bannlysa personen än det tar att skriva ansökan.

  • @LightningHaqeem
    link
    dansk
    51 year ago

    Ingen problemer med registrering hos mig. Fin idé med tidlig evaluering af setup’et, men det er svært at få øje på ting der skal justeres, når vi stadig er så få :)

  • Kresten
    link
    dansk
    3
    edit-2
    1 year ago

    Helt klart +1 på at smide reglerne ind på siden, så kan man nemmere forlange at folk lige opsummerer dem :)

    Edit: man kunne sætte dem så de var aller først, så én mobilskærm væk

  • @WizardOfNarnia
    link
    dansk
    31 year ago

    Jeg fattede ikke hvordan jeg skulle finde reglerne på mobil :D

    Hvordan fungerer “subreddits” i Lemmy? Kan folk lave deres egne “/c/whatever” eller er det kun admin som kan lave nye communities? Kan communities have egne mods?

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      6
      edit-2
      1 year ago

      Hvordan fungerer “subreddits” i Lemmy?

      På dybest set samme måde, de hedder bare “communities” eller fællesskaber på dansk. I stedet for /r/all kan du så vælge “Alle” (som er alle fællesskaber på tværs af instanser som Feddit.dk kender til) eller “Lokal” (som er alle fællesskaber på Feddit.dk, men ikke andre instanser).

      Kan folk lave deres egne “/c/whatever” eller er det kun admin som kan lave nye communities?

      Det kommer an på serverens indstillinger. Lige nu er det kun mig der kan lave nye communities på Feddit.dk. Vi er dog så få brugere at jeg tænker det er bedst hvis man bare samler det meste indhold i /c/fedditdk alligevel. Vi kan altid lave flere fællesskaber når det bliver relevant/nødvendigt.

      Kan communities have egne mods?

      Ja, præcis som på reddit.

      • @President_PyrusM
        link
        dansk
        61 year ago

        Her i begyndelsen er det nok fint at alt bliver postet i /c/fedditdk. Men på længere sigt bør vi nok splitte det op så hvert emne får sit eget community. Man kunne for eksempel lade sig inspirere af /r/Denmark’s flairs til den tid, og så holde /c/fedditdk til at være til metatråde om selve forummet. Jeg forestiller mig at man også kunne lave communities som /c/mad, /c/fadervittigheder /c/selvgjortvelgjort, /c/gaming og lignende.

        Jeg ved godt at jeg i tråden om forummets organisation skrev at vi bør undgå at lave danske communities hvor der er et engelsk, men jeg tror faktisk at det er nemmere at opdage communities på sin egen lemmy instance end det er at opdage en dansk subreddit. Dette skyldes at man har muligheden for at se alle de lokale communities på forsiden.

        Men indtil videre tror jeg at det vil hæmme væksten hvis vi splitter det for meget op.

        • @Meldrik@l.danavirki.dk
          link
          fedilink
          dansk
          71 year ago

          Jeg tror det vil ske helt naturligt jo flere brugere der bliver. Er der pludselig en overflod af fadervittigheder i /c/fedditdk, så giver det jo god mening at oprette /c/fadervittigheder.

      • @WizardOfNarnia
        link
        dansk
        2
        edit-2
        1 year ago

        Nu har jeg lige sat en Lemmy server op selv, for at se hvordan det fungerer. Er det sådan at jeg manuelt skal indtaste hvilke andre lemmy servere som min server skal være i forbund med?

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          41 year ago

          Hvis den server du prøver at tilgå bruger en “allowlist” så er du nødt til at få dem til at putte dig på den liste. Hvis den server du prøver at tilgå er åben (altså ingen allowlist) så bør du kunne tilgå den ved at søge efter den, så længe du ikke er på blokeringslisten.

          • @WizardOfNarnia
            link
            dansk
            51 year ago

            Det virker sgu. Det er fandme smart. Nu kan jeg se /c/fedditdk fra min egen Lemmy server.

  • @KlorofylM
    link
    dansk
    31 year ago

    Synes reglerne er gode som de er nu. De er simple, men fornuftige mennesker burde kunne forstå dem. Lidt ala kør efter forholdene. Der vil helt sikkert opstå problematikker hvor det vil være en fordel, at mod kan henvise til et stykke tekst, men der er ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Det kommer hen ad vejen. Ligeså med potentielle communities - feddit er ikke en kopi af det danske reddit-fællesskab.

    Vil der være moderering af oprettede tråde? Selvom r/denmark tilsyneladende burde handle om ting vedrørende danmark, synes oversigten mange gange at være overfyldt af emner omhandlende kæresteproblemer, problemer med udlejere, problemer med børnenes skoler, lønsedler, kajkager og koldskål, samt en masse små-problemer; som hvordan man bestiller et nyt dankort eller bedst fjerner intimhår. Der er mange tråde som stort set kun er relevante for opretteren, og som ikke afføder en interessant debat for den samlede brugermasse.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      41 year ago

      Vil der være moderering af oprettede tråde?

      Jeg tænker at den slags “små-problemer” du nævner hører til i et fællesskab der minder om /r/NoStupidQuestions, altså /c/ingendummespoergsmaal eller noget? Fordelen i forhold til /r/Denmark er at man nemmere kan splitte den slags posts op og kategorisere dem i et specifikt fællesskab.

      • @KlorofylM
        link
        dansk
        21 year ago

        Fordelen i forhold til /r/Denmark er at man nemmere kan splitte den slags posts op og kategorisere dem i et specifikt fællesskab.

        fedt. Jeg har uden tvivl endnu ikke forstået hvordan lemmy og subs virker :). Det kommer nok med tiden.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          41 year ago

          Du kan tænke på Feddit.dk som hele Reddit. Feddit.dk kan så inddeles i fællesskaber/communities i stedet for subreddits, men det er dybest set det samme.

          Og sådan er det for hver lemmy-instans. Men du kan stadig tilgå fællesskaber på andre instanser fra Feddit.dk.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      61 year ago

      Det er muligt at de andre instanser har været overloadet.

      Ansøgningen er ikke kun for at hindre bots. Det er også for at få folk til at læse reglerne og internalisere at man skal være rar her.

      • @invisi1407
        link
        dansk
        11 year ago

        Ansøgningen er ikke kun for at hindre bots. Det er også for at få folk til at læse reglerne og internalisere at man skal være rar her.

        Helt ærligt, så tror jeg ikke det har den store effekt - der er jo nogle der godt kan LIDE at trolle og provokere og de har sikkert ikke noget problem med at udfylde ansøgningen for senere at ignorere reglerne.

        Jeg læste reglerne og gjorde hvad der stod, men den eneste regel jeg kan huske er den første fordi jeg skulle give en kort sammenfatning af den med mine egne ord. 🤷‍♂️

        • @SorteKaninOPMA
          link
          dansk
          61 year ago

          Det er godt, for den første regel er den vigtigste - det fortæller mig bare at det virker efter hensigten :)

  • Greasecat
    link
    dansk
    21 year ago

    Selve registreringsprocessen var lidt i stykker. Jeg ved ikke om dette var specifikt var en ting med selve Lemmy applikationen. Det krævede i hvert fald nogen forsøg før jeg oplevede at ansøgningen var posted successfuldt.

    Indhold på Feddit.dk er rigtigt fint, og folk opfører sig pænt.

    • Andreas
      link
      dansk
      21 year ago

      Hade samma upplevelse med signup-processen, skickade in min ansökan två gånger eftersom “sign up” knappen visar en oändlig loading cirkel när man klickar på den. Ingen bekräftelse eller “vi har fått din ansökan”-notis. Problemet ligger hos Lemmy-applikationen. Finns liknande problem om ens ansökan blir nekad, man får ingen e-post även när det uppges och det finns inget sätt att kontakta personen och förklara vad den gjort fel.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      11 year ago

      Hmm okay mærkeligt. Der arbejdes vist nok på at forbedre ansøgningsprocessen i forhold til når ens ansøgning bliver afvist, men ved ikke lige hvorfor den ikke skulle blive postet overhoved.

      • Greasecat
        link
        dansk
        11 year ago

        Jeg tjekkede ikke lige i dev-tools om formularen faktisk blev posted. Det kan også være at det har været noget AJAX kald som gik i fisk.

  • @bstix
    link
    dansk
    21 year ago

    Jeg troede at ansøgningen ville blive bekræftet på e-mail, så jeg sad og ventede på den dér i stedet for at tjekke velkomst tråden. Det burde måske stå lidt tydeligere.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      21 year ago

      Hmmm du skulle faktisk også gerne modtage en mail. Jeg lavede en ændring i opsætningen i går som måske har gjort at det ikke virker. Det må jeg lige rette, tak for info!

    • Kresten
      link
      dansk
      11 year ago

      Mon du fik den i spam ligesom mig

      • @bstix
        link
        dansk
        31 year ago

        Nej der er den ikke. Ved nærmere eftertanke har jeg muligvis fravalgt notifikationer på mail ved oprettelsen, så det kan måske være årsagen.

        • @blaamejsen
          link
          dansk
          11 year ago

          Samme som skete for mig. Jeg troede jeg først var blevet afvist :(

          Men så tjekkede jeg tråden som hilser på nye medlemmer og så at jeg var godkendt. Jeg har ikke modtaget en mail, heller ikke i spam

          • @SorteKaninOPMA
            link
            dansk
            1
            edit-2
            1 year ago

            Har du email notifikationer slået til? Hvilken mail service bruger du?

            • @blaamejsen
              link
              dansk
              11 year ago

              Har du en log hvor du kan se at den blev sendt?

              • @SorteKaninOPMA
                link
                dansk
                11 year ago

                Ja jeg kan tjekke loggen, men så skal jeg vide din emailadresse jo.

                • @blaamejsen
                  link
                  dansk
                  11 year ago

                  Det er selvfølgelig rigtigt. Hvis du gerne vil have det til debugging kan jeg godt sende den til dig

            • @blaamejsen
              link
              dansk
              11 year ago

              Gmail, og har notifikationer slået til. Har søgt igennem spam og ikke fundet noget.

              • @SorteKaninOPMA
                link
                dansk
                11 year ago

                Hmm mærkeligt, gmail burde fungere (det bruger jeg selv).

  • @ghashul
    link
    dansk
    21 year ago

    Jeg synes det hele har virket fint indtil videre, men jeg er stadig ved at danne mig et indtryk af hvordan det hele virker.

  • maddy
    link
    dansk
    01 year ago

    Det en fin ansøgning og er en fin måde at sørge for at bots ikke begynder at sværme. Jeg kan dog forestille mig det bliver et stort arbejde i længden, især hvis Feddit lige pludselig begynder at vokse hurtigt. Men lige nu, er det en helt fin løsning.

    Reglerne er super simple, men fair og omfattende.

    Ifht. Brud på regel 1 -> Får man en advarsel, hvis man er lidt for grov? Hvad er et eksempel på permaban uden advarsel? Reddit er ret handsoff medmindre en person får mange reports og lader subreddits interne regler bestemme. Så det ville måske være en idé at have et ekstra link på regel 1, der specifikt viser hvad der er godtaget retorik og hvad der er fyfy.

    Et eksempel kunne være: Slurs er IKKE tilladt, undtagelse kan forekomme feks. ved diskussion af et ord i en historisk kontekst.

    Det skal lige siges at jeg har ingen preference og jeg synes reglerne er super fine som de er, jeg tænker bare højt :)

    • @SorteKaninOPMA
      link
      dansk
      41 year ago

      Så det ville måske være en idé at have et ekstra link på regel 1, der specifikt viser hvad der er godtaget retorik og hvad der er fyfy.

      Jeg vil helst ikke være for specifik når det kommer til regel 1. Den er med vilje bred og generel. Der er så mange scenarier og det er svært at sætte en klar grænse i alle tilfælde. Det kommer så meget an på kontekst. Det giver også mulighed for en potentiel troll at sidde og ligge lige på grænsen hele tiden, og det er heller ikke fedt.

      • maddy
        link
        dansk
        21 year ago

        Helt fair og forståeligt! Og ja, er helt enig med at nogle specielle typer med vilje ville prøve at ligge på grænsen så meget som muligt.