Jeg har fået deklarationen for den endelige 2020 vurdering af mit hus. Det hele ser sådan set ok ud, men de har nedenstående bemærkning, som jeg har lidt svært ved helt at forstå. Jeg har Googlet landzonetilladelse, men så vidt jeg kan se er det en tilladelse man søger når man skal bygge noget på sin grund. Altså en “per-projekt” tilladelse. Men hvis det er det så synes jeg ikke det giver så meget mening at det kræver en bemærkning.

Er min forståelse af landzonetilladelse forkert eller er den “landzonetilladelse” vurderingsstyrelsen taler om noget andet?

Fra vurderingsstyrelsen

Vi har undersøgt, om der er en landzonetilladelse eller lokalplan på din ejendom, fordi det har betydning for, hvordan vi skal vurdere den bedste måde at udnytte og anvende grunden på økonomisk set. Din ejendom ligger i landzone, men der er ikke en landzonetilladelse på ejendommen. Det betyder, at du ikke kan anvende og udnytte grunden fuldt ud i forhold til det, som er muligt ifølge plangrundlaget. Vi vil derfor vurdere den bedste anvendelse og udnyttelse af grunden ud fra den faktiske anvendelse og udnyttelse af grunden.

  • @SorteKaninMA
    link
    46 months ago

    Disclamer: Jeg er ikke ekspert, der her er bare min forståelse af det.

    Når myndighederne vurderer din ejendoms værdi, så tager de højde for hvordan du kunne “udnytte” grunden. Fx lad os sige du har en grund hvor du kunne bygge 10 huse og tjene gode penge på at leje dem ud eller sælge dem. Så ville myndighederne vurdere grunden højt også selvom du ikke har bygget de 10 huse endnu.

    Når de så siger at din ejendom ligger i landzone uden landzonetilladelse, så betyder det at du ikke har de samme muligheder for at udnytte grunden. Altså du kan ikke bare bygge de 10 huse. Derfor vurderer myndighederne grunden ud fra den faktiske udnyttelse, ikke den potentielle udnyttelse (fordi den faktisk ikke kan realisere, da du ikke har landzonetilladelse).

    Mit gæt er at hvis du havde en landzonetilladelse til at bebygge grunden, så ville vurderingen være højere da du dermed ville kunne udnytte grunden mere.

    • @nisOP
      link
      26 months ago

      Tak. Jeg tror ikke det giver mere mening i mit hoved, men det er måske også for meget forlangt når det er ejendomsvurderingerne vi snakker om :D

      • @SorteKaninMA
        link
        26 months ago

        Det er også så forpulet komplekst. Jeg forstår ikke hvorfor man ikke gør tingene simplere, men så ville advokater og revisorer og den slags jo ikke have et arbejde :P

        • @KlorofylM
          link
          26 months ago

          Der er noget med det ejendomsvurderingslovgivningen er over 1000 sider lang. Dvs det kræver altså et helt team af mennesker bare at have et overblik over den. Det er imo gjort for kompliceret.