Hejsa folkens

Som en meget nylig migrant fra reddit, som stadig er på stadiet hvor jeg veksler frem og tilbage, vil jeg virkelig gerne udforske denne krog af internettet.

Problemet er blot, at jeg lige pt støder på enorme mængder “skrald” når jeg søger efter instanser, som vil virke spændende i mit feed. Bliver bombarderet af tråde som omhandler bønner, bønner på dåse, og alt hvad der omhandæer bønner. Derudover er der en anden instans som er generelt bare mærkelig, kan egentlig godt lide indholdet, uden at vide hvad pointen er.

Generelt har jeg en mistanke om at lemmy og generelt feddiverset har oplevet et kæmpe bombardement af nye subscribers, som alle prøver at finde ud af hvad er dette nye fora, og hvordan fungerer jeg i det - hvilket resulterer i bunkevis af skrald, og mærkelige ting.

Derfor vil jeg høre om folk vil give et praj om hvad de er faldet over, hvad de synes er fedt, og vil give en anbefaling, så man forhåbentligt kan finde guldet lidt nemmere.

  • @jjffnn
    link
    71 year ago

    Min personlige taktik til at finde mere indhold til mit feed er at gå igennem all feedet og se hvad der er af posts der virker spændende, klikke ind på deres community (det er det en subreddit hedder herovre) og studere nærmere hvad der generelt postes.
    Hvis de er gode subscriber jeg.
    Mit subscribe feed er det jeg læser når jeg rent faktisk sætter mig ned og forbruger.
    Til communities på all feedet der aldrig kommer til at blive interessante for en selv eller er generel shitposting kan man blokere communities, så dukker de ikke op på all feedet længere.
    Jeg ville gerne kunne nøjes med mit subscribe feed, men det vil tage noget tid at få sat den nye ramme, ligesom dengang man startede på reddit. Og derfor tror jeg man må påregne noget tid til opsætning i ny og næ.
    Der er to communities der bare er lister af forskellige andre communities, jeg linker dem i en kommentar under denne når jeg finder ud af hvad de hedder.
    Håber det hjælper, og velkommen til. :)

      • @President_PyrusM
        link
        31 year ago

        Forskellene på de to måder du har linket på er at de øverste linker til fælleskabet gennem feddit.dk, mens det andet linker direkte til den anden instans via deres domæne. Du bør generelt bruge den øverste.

        • @jjffnn
          link
          11 year ago

          Det giver mening, så bruger jeg den måde fremover.
          Jeg kan bare huske at jerboa ikke kunne håndtere ! linket da jeg brugte den app.

          • @President_PyrusM
            link
            21 year ago

            Det er vidst også ret nyt at man kan bruge ! linket. Jeg er ikke sikker på om det virker i nogen af appene,

            • @jjffnn
              link
              1
              edit-2
              1 year ago

              Man kan åbne linket i liftoff appen, men den siger noget med at man ikke kan subscribe eller andet fordi den er retrived fra instansens egen adresse.
              Edit: Jeg testede det sku lige, og i jerboa appen virker der at klikke på ! linket nu. Det lader til at den åbner igennem feddit.dk så det at man kan subscribe og det hele.

    • @SorteKaninMA
      link
      41 year ago

      Jeg mener kun det her virker for de fællesskaber som andre på Feddit.dk allerede har søgt efter. Så hvis fx en eller anden på en anden instans laver et nyt fællesskab vil Feddit.dk ikke automatisk hente det. En bruger fra Feddit.dk skal søge efter det en gang, så vil det dukke op i Alle-feedet. Det er i hvert fald sådan jeg forstår det virker lige nu.

      • @jjffnn
        link
        21 year ago

        Jeg tror du har ret i at all kun viser de andre instanser som er søgt efter gennem feddit.dk, så jeg tyvstjæler andres hårde arbejde til at finde instanser. ;)
        Og derfor er jeg også med i de to communities jeg linkede. Men jeg har hørt om hjemmesider der vist gør at man kan søge efter alle instanser, jeg har bare ikke fået tjekket dem ud endnu.

  • @letraset
    link
    41 year ago

    Lemmyverse.net er et rigtig godt sted at lede efter fællesskaber man gerne vil abonnere på.

    Jeg har ganske enkelt gjort det, at jeg har søgt på et par ting jeg interesserer mig for, og som jeg måske også fulgte på Reddit, og så har jeg abonneret på så mange fællesskaber som muligt. Det er gratis, du bliver eksponeret for alt muligt gøgl, og så kan man altid kuratere ens abonnementer senere.

    Skriv kommentarer når du kan, lav et opslag hvis du har lyst, og så skal du nok finde dig nogle steder du synes er værd at hænge ud, er jeg sikker på.

  • @LightningHaqeem
    link
    21 year ago

    Der er et eller andet jeg ikke har forstået.

    Jeg prøver på at subscribe til !synthesizers@waveform.social via feddit.dk, men de forsøg jeg har gjort indtil nu er alle fejlet.

    Måske en mere forstandig lemmynaut kunne se om det virker for dem?

    • @SorteKaninMA
      link
      11 year ago

      Så instansen har en lidt mistænksom bruger/kommentar fordeling. Der er næsten lige så mange kommentarer som brugere. Men det ser ellers okay ud. Jeg har fjernet den fra blokeringslisten, prøv igen så burde det virke :)

    • @SorteKaninMA
      link
      11 year ago

      Den er på den blokerede liste og Feddit.dk er ikke den eneste der har blokeret den instans. Det er muligvis pga. robotkontoer, jeg forsøger lige at høre nogle andre admins hvorfor den er blocked. Tak fordi du spørger :)

        • @SorteKaninMA
          link
          21 year ago

          Nej, lemmy.world er ikke blokeret.

          • @stokholm
            link
            21 year ago

            Jeg troede måske også det var på community-basis. Men jeg kan se den kun er tom på min mobil (i wefwef.app som jeg prøver af lige nu). På min Chromebook fungerer den fint.

      • Andreas
        link
        11 year ago

        Jag kollade upp waveform.social och det ser ut som en helt vanlig instans om musikproduktion. Om de blev attackerade av botexploiten mot instanser med öppna registreringar verkar det att ha löst sig.

        Använder feddit.dk en blocklista som skapades av någon som inte ens har koll på de instanser som står där? Det är uppenbart att skaparen knappt känner till Lemmy-instanser då det finns en ofedererad MediaWiki-webbsida bland massan av Mastodon- och Pleromasidor där. Varför ta någon annans klumpiga blocklista när vår blocklista bör anpassas till feddit.dk:s behov?

        • @SorteKaninMA
          link
          2
          edit-2
          1 year ago

          Bloklisten er ret stor da jeg ser det som meget sikrere at blokere lidt for meget (og så unblocke hvis nogen spørger, ligesom nu) end at blokere lidt for lidt og lide af konsekvenserne.

          Bloklisten er taget bl.a. fra andre instanser. Én gang blev der tilføjet til bloklisten vha. et automatisk værktøj der prøvede at finde mistænksomme instanser via kommentar/bruger ratio. Det er nok der waveform.social blev ramt.

          Man skal også huske at servere/domæner der ikke benytter sig af ActivityPub (og altså ikke er på fediverset) kan gøre det i fremtiden. Så at blokere sådanne domæner er en præventiv fremtidssikret mekanisme.

          • Andreas
            link
            21 year ago

            Jag är inte emot att undvika botinstanser som kan ödelägga vanliga instanser med deras spam, det är den Fediblock-listan tagen från en annan instans (troligen på Mastodon) som jag inte håller med om. Utöver bottar, vad finns det att försäkra emot som en mänsklig moderator inte kan hantera? Även ifall en federerad instans har olagligt innehåll som blir cachad på feddit.dk går det att välja purge this community för att ta bort den från lagringen. Allt annat regelbrytande kan man ta som det kommer.

            Min erfarenhet med Fediblock-folket som skapar dessa jätteblocklistor är att de är lättpåverkade och “beviset” som används för att lägga till instanser på blocklistan oftast är skvaller eller socialt tryck. Det är instanser som hamnade på blocklistor på grund av intetsaker som “instansägaren spelar Hogwarts Legacy”. Det är inget feddit.dk ska blanda sig i och defederera över i min åsikt.

            • @SorteKaninMA
              link
              3
              edit-2
              1 year ago

              Jeg kender ikke noget til “Fediblock” - jeg har kun taget fra andre store Lemmy-instanser. Men det kan jo være nogle af dem har taget fra Fediblock.

              Hvis du gider gå igennem bloklisten og se om hvilke der måske kunne tages af må du gerne det. Jeg ser det som meget arbejde som ikke giver så meget (og folk kan altid bare spørge hvis de savner en instans).