• Greasecat
    link
    dansk
    911 months ago

    Er der andre som kan be/af-kræfte at MitIDs app viderstilling er broken i Firefox på Android? Når jeg trykker på knappen til at poppe appen, bliver jeg viderestillet til den her fejl:

    De skriver selv at kun Chrome og Samsung Internet er supporteret. Det gør mig sgu lidt sur.

    • @SorteKaninMA
      link
      dansk
      611 months ago

      Ja jeg får det samme på Firefox på Android. Det er sgu dumt.

      • Greasecat
        link
        dansk
        711 months ago

        Især hvis man benytter FireFox som standard browser, og FF dermed også bruges som webview i cirka alle apps, hvor man også skal logge ind med MitID. Så er man effektivt spærret for at kunne logge ind med MitID over hele linjen.

        Godt lavet. -.-

        • @bobslaede
          link
          dansk
          311 months ago

          Yup. Jeg blev lidt overrasket da jeg prøvede at logge ind med noget med mitid i dag. Ret irriterende at man bliver tvunget til én bestemt browser.
          Så svært kan det ikke være…

    • @reimar
      link
      dansk
      310 months ago

      Jeg har før haft problemer med Firefox på computeren, og nu kan man overhovedet ikke bruge Firefox på mobilen. Jeg troede det med at lave hjemmesider til specifikke browsere hørte hjemme i 00’erne. Nu har jeg bestilt en kodeviser, den skulle ikke være så meget til besvær.

      • Greasecat
        link
        dansk
        110 months ago

        Jeg bruger stadig Firefox på mobil. Tricket kan være at du sætter Chrome som system standard, hvilket sørger for at alle webviews i app kører i en chrome instans. Så kører man godt nok ikke firefox over hele linjen, men det er et kompromis jeg kan leve med for at jeg kan bruge netbank på telefonen :shrug🤷

    • @tonur
      link
      dansk
      210 months ago

      Jeg havde præcis dette problem. Jeg løste det ved at gå ind i Firefox->Settings->Advanced->Open links in apps og satte den til “Ask before opening”.

      Efter dette, kunne jeg trykke “Åben app” inde på MitID login siden og efter en bekræftelse fra Firefox at jeg gerne vil åbne appen, så fik jeg mulighed for at logge ind.

      Min kollega fik det også til at virke sådan.

      • Greasecat
        link
        dansk
        110 months ago

        Det er et usecase jeg slet ikke havde tænkt over. Godt nok at det virker for dig :-)

    • @ghashul
      link
      dansk
      210 months ago

      Det er pisseirriterende, jeg bruger også firefox som browser og har det samme problem.

  • @gloriousspearfish
    link
    dansk
    411 months ago

    Så nu skal vi til at scanne en QR kode på skærmen med mobilen hver gang. Det bliver mere og mere besværligt at bruge MitID.

    Gad vide hvordan det kommer til at virke for os der bruger den fysiske kodeviser?

    • @SorteKaninMA
      link
      dansk
      311 months ago

      Jeg fik prøvet det i går. Jeg vil sige at den var rimelig hurtig til at genkende QR-koden, næsten så hurtig at det er det samme som at swipe. Og jeg kan sådan set godt forstå det sikkerhedsmæssige rationale, efter man har hørt om de svindelsager hvor folk vitterligt bare swiper fordi nogen i telefonen siger de er fra banken. Det her er en øvelse i at idiotsikre systemet (og det skal idiotsikres da det skal bruges af alle danskere).

      Synes stadig det er noget humbug at der ikke er noget password.

      • @gloriousspearfish
        link
        dansk
        611 months ago

        Det er så hele grunden til at jeg bruger en kodeviser. Jeg mener slet ikke man kan kalde det 2-factor authentication når begge dele sker på telefonen. Der skal 2 forskellige fysiske enheder i brug for at det er rigtig 2-factor.

    • Ben
      link
      dansk
      211 months ago

      Det ser ikke ud til der er nogle ændringer for os med kodeviser, har lige været inde på eBoks.

  • Kresten
    link
    dansk
    1
    edit-2
    10 months ago

    Jeg arbejder som supporter, og jeg har allerede oplevet en kunde som havde problemer med det. Den viderestiller ikke ordentligt, hvis browseren ikke står til mobil visning, så vidt jeg husker det

    Edit: men er kæmpe fan og opdateringen, det løser fuldstændig problemet med telefon scammere, hvilket vidst var et kæmpe problem. Synes det virker så simpel ek løsning at det er utroligt den ikke var der for nemID