Så er det endelig fredag! Dette er tråden, hvor der snakkes om alt og intet.

Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver fredag kl. 7.

  • @autoexec@lemmy.blahaj.zone
    link
    fedilink
    158 months ago

    For halvanden uges tid siden lavede @renard_roux@beehaw.org en tråd om en hjemmeside som tracker priser på varer i østrigske supermarkeder.

    Jeg delte lidt overvejelser om det overhovedet var muligt at lave noget lignende for danske supermarkeder på Mastodon, og pludseligt havde folk sendt mig url’er hvor man kunne hente produkter fra adskillige kæder ud over den som renard_roux havde fundet, så nu har jeg lavet en dansk version her: https://heissepreise.leonora.app/ baseret på det østrigske projekt.

    Der mangler stadig lidt detaljer og oversættelser, og har ikke fundet en måde at få Coops priser, men ikke værst syntes jeg.

    • @letraset
      link
      58 months ago

      Hold kæft hvor er det sejt gået det der!

    • @farsinuce
      link
      18 months ago

      Jeg har netop prøvet at søge på “leverpostej”. Det er virkelig smart.

      Er dataen fra Dansk Supermarked offentligt tilgængelig?

      Hvilket sprog har du kodet det i?

      • @autoexec@lemmy.blahaj.zone
        link
        fedilink
        28 months ago

        Er kodet i JavaScript (nodeJS), var nemmest at basere den på det oprindelige HeissePreise som bruger js :)

        Der er et GitHub link nederst på forsiden med alt kildekoden, måden den henter data ligger i stores mappen. Hvis Dansk Supermarked = Salling Group så var der lidt begrænsninger på hvad jeg er komfortabel med at dele på gh, men hvis du er interesseret i dataen så ligger den i en stor json fil du kan hente fra hjemmesiden (har ikke lige linket her men du kan finde den i dev konsollen.)

  • @bobslaede
    link
    dansk
    138 months ago

    Jeg har brugt næsten 2 år på at klage til forbrugerklagenævnet, over en kogeplade jeg har købt i Skousen.
    For 2 måneder siden fik jeg så ret i min klage, men Skousen har siden prøvet at få sagen genoptaget, uden held.
    Nu har jeg endeligt fået at vide at de nægter at følge forbrugerklagenævnet, så jeg er nu tvunget til at lægge sag an mod dem, hvis jeg vil have håb om at få mine penge tilbage.
    Suk. Dybt suk…

    • @KlorofylM
      link
      68 months ago

      Hvad koster sådan en kogeplade ? Hvordan giver det mening for Skousen at bruge så mange ressourcer på at undgå at bruge meget få kr og samtidig levere rigtig dårlig service.

      Men tak for info. De brodne kar skal afsløres. Og godt kæmpet. Jeg giver altid op indenfor 3 sekunder.

      • @bobslaede
        link
        68 months ago

        5099,-
        Det giver ingen mening.

  • @vandlaas
    link
    118 months ago

    Jeg hader sommer/vintertid. Ungerne håndterer det fuldstændig elendigt, og vi bruger som regel en måned på at komme tilbage i normal døgnrytme. Krydr det med corona-eftervirkninger og så har I nok billedet af en træt zombie. “Det bliver bedre og alt er faser…”

    Må I alle have en fantastisk dag og god weekend! 🙂

    • @minutnudler
      link
      38 months ago

      Word. Vi står op kl 4 lige nu fordi vores 1 årige dreng stadig er på sommertid. 🥱

  • @pomfritten
    link
    78 months ago

    Denne stickytråd oprettes automatisk af botten hver fredag kl. 7.

    *kl. 7-ish 😉

    • AndreasOP
      link
      48 months ago

      Lagde til noget der prøver at poste tråden igen om 15 minuter hvis det mislykkes første gang XD

      • @President_PyrusM
        link
        28 months ago

        Det lyder da som en god plan efter de sidste par uger ;)

  • AndreasOP
    link
    48 months ago

    Læser igennem tråden om Halloween (fik ikke nogle notiser om svarene fra appen). Blir i urolige at amerikanske traditioner markedsføres så stærkt til børn? Hvordan skal Danmark se ud om en generation da disse børn vokser op og tror at det er helt normalt at Danmark skal være lille Amerika?

    • @EvilCartyen
      link
      48 months ago

      Nej, synes ikke det er et problem, synes ikke det markedsføres så massivt. De danske fastelavnstraditioner er jo sådan set også importerede, det samme er mange af vores juletraditioner som juletræer etc. Man tager hvad man kan bruge og synes er hyggeligt, og det er så dét.

    • @vandlaas
      link
      38 months ago

      Hvordan skal Danmark se ud om en generation da disse børn vokser op og tror at det er helt normalt at Danmark skal være lille Amerika?

      Ro på… Ungerne synes det er hyggeligt og har ikke den fjerneste ide om, hvor og hvad det kommer af. Desuden er der ingen der tvinger folk til at deltage. Tvivler på at Halloween i Danmark er andet end et kæmpe marketingstund, på samme måde som julen.

    • @KlorofylM
      link
      3
      edit-2
      8 months ago

      Er mest lidt ligeglad, men ungerne synes det er mega grineren. Og det er det egentlig også. Det er vildt hyggeligt at være med ude og “rasle” og møde de andre i lokalsamfundet. Vi mødes jo ikke i kirken hver søndag mere. Så måske har vi endda brug for flere lejligheder til at mødes i uformelle omgivelser. Og så er det nok også den eneste dag hvor jeg kan få min kone til at klæde sig ud som ond (læs:sexet) heks eller Catwoman ;)

      Edit: glemte helt at skrive det jeg egentlig havde tænkt mig at skrive: bliver udmattet i sjælen, når jeg ser alt det billige kina-producerede ragelse alle har hængelåse. Julen gør mig også træt af samme grund. Og gaver gør mig træt. Min søster ønsker sig en ny brødrister fordi der findes en på markedet der er flottere. Fuck.

      • king_link1
        link
        28 months ago

        Jeg har haft samme tanke om at det ville være sundt for den almene dansker at møde sit lokal samfund mere og ikke blive isoleret og for at gøre lidt bugt på mig-tænkning. Men jeg har ofte tænkt at det er lidt umuligt, men havde ikke tænkt en amerikansk tradition ville komme os til undsætning