• @SorteKaninOPMA
    link
    48 months ago

    Er det bare mig eller er bankerne i Danmark for store og for få? Det virker som om der simpelthen ikke er nok konkurrence.

    • @KlorofylM
      link
      58 months ago

      Der er ca 60 banker i Danmark. I 1992 var der 210, så antallet er faldet en del.

      Men om ikke andet tror jeg ikke det er manglende konkurrence der er problemet. Et eller andet sted er det utroligt at de banker der har været involveret i sager om hvidvask af penge stadig har privatkunder. Hvorfor udviser folk ikke en holdning ved at tage afstand til firmaer der ikke overholder loven? Jeg tror at mange har samme loyalitet overfor deres bank som de har for deres fodboldhold. Det er lige meget hvor dårligt det går, så bliver de der, fordi det har de altid gjort. Og så kunne man måske også forsigtigt forestille sig at bankerne aftaler indbyrdes hvilke vilkår de tilbyder kunderne; Jeg går ud fra at andre banker i Danmark ikke har lavere rentemarginal.

      Ville det være en god ide med mere regulering evt? Har vi brug for en statsejet bank som alternativ?

      • @DreadPotato@sopuli.xyz
        link
        fedilink
        9
        edit-2
        8 months ago

        Statsejet bank til nødvendig bankforretning som f.eks. NemKonto burde være en ting. Så er man ikke tvunget til at have en privatejet “for profit” bank. Som det er nu, så er alle banker i Danmark jo nærmest garanteret kunder

      • @vandlaas
        link
        48 months ago

        Hvorfor udviser folk ikke en holdning ved at tage afstand til firmaer der ikke overholder loven?

        Fordi folk er hamrende ligeglade. Det rammer jo ikke dem i sidste ende.