• EvilCartyen
    link
    fedilink
    arrow-up
    8
    arrow-down
    1
    ·
    1 year ago

    Jeg må tilstå at jeg bliver mere og mere republikaner med årene. Ok, så hans farmor har givet ham en porcelænselefant. Fedt.

    • Marand
      link
      fedilink
      arrow-up
      7
      ·
      1 year ago

      Ehh, jeg har altid synes at kongehuset var sådan lidt fjollet og jeg var a princip modstander af det, men som jeg bliver ældre kan jeg godt mærke at jeg ikke rigtig kan få mit pis i kog over det. Det giver lidt flavør til Danmark og måske giver det lidt turistpoint, så jeg tænker det er okay at vi smider nogle penge efter det. Det er lidt svært at sætte kroner og ører på sådan noget. Jeg har dog lidt ondt af de kongelige børn som bliver født ind i offentlighedens søgelys uden at have valgt det. Jeg håber at de får lov til at være normale og at det ikke fylder så meget det meste af tiden.

    • President_PyrusOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Der skal jeg så gerne komme og sige at jeg bestemt er royalist og bærer med glæde mit kongemærke. Men jeg er jo så også som bekendt konservativ ;)

      • EvilCartyen
        link
        fedilink
        arrow-up
        7
        ·
        1 year ago

        Flertallet af danskerne er jo royalister, desværre, og endda på sådan en damebladsroyalisme-måde som jeg synes er endnu mere plat.

        Danskerne er royalister på samme måde som de er kristne; uden egentlig lige at forholde sig til det, fordi sådan har det altid været.

        Jeg kan næsten ikke have det 😂 og det bliver først endnu værre når Frederik, muligvis Danmarks dårligste og mest intetsigende taler, skal være konge.

        • farsinuce
          link
          fedilink
          arrow-up
          5
          ·
          1 year ago

          Jeg ville lege djævlens advokat, men kunne ikke komme på et godt modargument. Så jeg bad i stedet en AI gengive overrækkelsesceremonien. Status: Mere relevant end Se&Hør.

        • President_PyrusOPMA
          link
          fedilink
          arrow-up
          3
          ·
          1 year ago

          https://www.kongehuset.dk/nyheder/historien-bag-konge-emblemet

          Kongemærket blev solgt for at finansiere en folkegave til H.M. Kong Christian X fødselsdag 26. september 1940 (altså lige i starten af besættelsen). Det blev ret hurtigt et symbol på dansk nationalisme og modstandskamp. Hvis du har set Matador, så har du muligvis lagt mærke til det. Jeg tror faktisk endda at Røde har det på i nogle afsnit.

          I dag er det stadig meget udbredt i konservative kredse, og specielt i Konservativ Ungdom, som jeg er medlem af. I dag bruges det som et symbol på at man er kongetro, og altså i høj grad går ind for monarkiet.