@mad Er tiden løbet fra krukker?
Jeg ejer disse to fine stykker håndværk, men i øjeblikket er de ikke i brug. De har faktisk været tomme i lang tid. Jeg kan desværre ikke lige komme i tanke om noget at putte i dem, hvor en metal, glas, eller plastik boks ikke var bedre, da de ofte er lettere, gennemsigtige og semi-tætte.
Har I nogle ideer? De er jo markant smukkere end bokse, så jeg ville ønske jeg kunne finde noget at anvende dem til.
De ser ud til, de kunne være gode til fermentering (specielt hvis der også er låg til den brune). De er nok fra en tid, hvor manglende tilsætningsstoffer og konserveringsmidler gjorde, at madvarer var meget lysfølsomme.
Hvidløg, løg, sukker, salt, kambucha måske… alt efter størrelse så holder til skeer til madlavning osv. Vantrundeller, tandbørster vis ikke det skal være i køkkenet, eller en lille vase 😊
@Urt Jeg bruger faktisk kurven, der lige kan anes i baggrunden til løg allerede. Der kunne også være hvidløg i, men da vi kun spiser hjemnedyrkede hvidløg, så er der ofte lidt meget jordpå. De er derfer i en seperat skål og et stort lager i garagen.
Jeg har tænkt måske at bruge krukken med låg til at opbevare rasp i, når nu jeg har så meget.
Jeg ser nok mere sådan nogle ting som noget man bruger til servering, og ikke som noget man selv bruger i køkkenet, netop fordi de er tunge som du jo siger.
Den er måske lidt stor for en sukkerskål at være dog 😅
Krukken til højre er en gammeldags glaseret syltekrukke, og hvis der ikke er skår i den kan den snildt stadig stadig bruges med et “låg” af vokspapir bundet fast med slagtersnor. Glaseringen gør den tæt.
Men det skal mest være for nostalgiens skyld, når “moderne” patentglas kan købes billigt hvor som helst og er gennemsigtige og lettere at bruge.
Vi bruger en gammel syltekrukke til at stille køkkenredskaber i ved siden af komfuret.
Den anden krukke kan evt. bruges til at opbevare løg og hvidløg. De behøver jo ikke komme i køleskabet.
@krydret_ismaskine @SorteKanin Jeg kan bedst lide at have redskaberne i en skuffe, hvor de ikke så let bliver støvede, eller snaskede, så de er allerede gemt væk. Måske jeg skulle prøve at fermentere i den brune krukke…