Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

  • Tralle
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    4 days ago

    I løbet af de sidste par uger har vi været forbi nogle sindsygt gode måltider, hvis jeg selv skal sige det 🙂

    Højdepunkterne:

    Bukkejagten er gået ind, konsortiet har tradition med at overnatte i shelter og lave mad over bål dagen inden. Vi lavede hel pighvar (en papilotte, ish), grillede asparges, nye kartofler og hollandaise.

    Vi har fået en helt vild kæmpe salvie i drivhuset, og så er man jo nødt til at lave Saltimbocca. Det blev på kronspids fra sidste år. Det var (helt ustyrligt!) godt.

    Jeg har kogt oksetalg af, så da vi havde besøg af et vennepar stod på hjemmelavede pommes, grillet oksehøjreb fra Dexter kvæg og en klassisk bearnaise. Jeg tror det uden sammenligning er noget af det bedste kvæg jeg har fået.

    Det er synd bare at bruge fedtet en gang, så der blev kogt en stor omgang falafler på ingridærter, så har min bedre halvdel lidt hurtige måltider fra fryseren.

    Ville prøve noget nyt med skovsnepper, inspireret af den klassiske ragu d’anatra lavede vi, hvad der så må være, en ragu d’beccaccia med en god pasta til. Det kan virkeligt også anbefales!

    Søster har investeret stort i ny elektrisk pizzaovn, den blev indviet med maner. Jeg er grøn af misundelse.

    Startet en rug-surdej og bagt rugbrød som blev brugt til underlag for en god sildemad - og det er også godt.

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    4 days ago

    Det blev til lammekølle med kartofler, sovs og græsk salat i går, med masser af rester i dag. Kartoflerne ovnbagte jeg i fadet under lammekøllen, så de kunne optage godt med smag fra fedtet og kødsaften og vendte dem til sidst med persille. Det blev altså virkelig godt!

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        3
        ·
        4 days ago

        Specielt når jeg fik købt den nedsat, fordi de var tæt på at udløbe. 100 kr for 2 kg!

        • Tralle
          link
          fedilink
          arrow-up
          4
          ·
          4 days ago

          Det smager det jo nok ikke ringere af 🙂

        • SorteKaninA
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          4 days ago

          Man skal virkelig være glad for en 50 kr/kg kilopris nu om dage. Fik selv købt hakket gris i går til 40 kr/kg, mens at alt oksekød var over 120 kr/kg. Det er en vild forskel.

          • President_PyrusMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            4 days ago

            Og specielt på lam. Men igen, det var også kun fordi det var en fersk lammekølle, der udløb dagen efter. Normalprisen var vidst omkring 120 kr/kg.