Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.
Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det
Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.
Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .
God lille-fredag og bon appétit!
Har en drøm om at finde en grundlæggende vegetar ret som er mega billig, holdbar og lækker nok til at jeg ikke bliver træt af det. Lige nu tænker jeg falafler med diverse krydderier / bønner / løg som substitut for kød i boller i karry.
En portion kunne koste:
400g ris = 4 kr. 250ml pikant karrysuppe = 5 kr. 240g kikærter/bønner = 6 kr. krydderi, olie og det løse = 6-10 kr? I alt: 21-25 kr.
Hvis man nailer en opskrift så kunne man lave massive mængder af det på en gang så man altid har noget til at ligge, siden alle ingredienser er langtidsholdbare. Nogen herinde som har en ret som den?
I den her uge lavede jeg Shakshuka - som alle i familien hadede, så det var ikke nogen success :D
Men det kan jo være din familie er mindre kræsen.
Jeg kan også godt lide belugabolognese, samme situation med familien.
Daal?
Man bliver da træt af at spise samme ret konstant, uanset hvad det er…
Dejlig dansk bare at gå ben hårdt op i hvad kuvertprisen på ens aftensmad derhjemme er.
Skal jeg være ærlig gør det mig lidt deprimeret.
Sandt, men hvis det er holdbart nok behøver du ikke at spise det særlig tit. Ved ikke hvor dansk det er at spare, det tror jeg sku er en hobby mange i verden går op i. Du behøver heldigvis ikke være med (medmindre du er ludfattig som få danskere), jeg synes bare det er sjovt at optimere :)
At spare på maden er en klassisk dansk hobby. Bare det er billigt nok æder vi hvad som helst. Vi er en joke i udlandet på det punkt.
Jeg har lavet masser af billig mad da jeg var studerende, men jeg har sgu aldrig regnet på hvad kuvertprisen var incl “olie krydderi og det løse” Jeg har set på hvad der var råd til og så har jeg lavet det bedste jeg kunne ud fra det.
Men Okay, der er også folk der anser en rugbrødsmad som valid aftensmad.
Jeg er ret vild med en stor portion linse bolognese… også fordi det kan bruges til lasagne eller efterkrydders for variation.
Stegte ris m. Soya, grønt og Blødkogte æg
Jeg er virkelig glad for den her: https://madrejsen.dk/one-pot-cheesy-mexikansk-gryde-med-sort-bonner-linser-og-ris/
Når jeg laver dobbelt portion, er der nok til to voksne af tre omgange, og man kan sagtens fryse det. Mine børn gider dog ikke spise det.
Kinesiske wokretter er genialt til det. I forhold til protein er der dog nok lidt begrænsede muligheder, udover tofu.
Jeg ville have brugt nogle svampe og så et æg til. Det er trods alt ikke vegansk.
Ah ja, det er rigtigt. Det får mig til at tænke på, om der mon er veganere der ikke spiser svampe? De ligger jo genetisk tættere på dyreriget end planteriget.