Lad mig forklare hvad jeg mener, det er ikke helt nemt.

Når jeg bestiller take-away har jeg det lidt underligt med at det hver eneste gang er en udlænding der kommer med maden. Det virker som om det udelukkende er udlændinge der gider tage det job, angiveligt fordi det betaler lidt og de færreste danskere har interessen eller den økonomiske trang.

Men det får det til at føles sådan… “udnyttende”. Min søster sammenlignede det ligefrem med slaveri da jeg nævne det. Altså klart, det er ikke slaveri, men der er da noget lidt underligt ved at vores system tiltrækker udlændinge til landet for at udfylde de lavt-lønnede jobs som danskerne ligesom er “for fine” til selv at tage. Sammenlign fx også med rengøringsmedarbejdere eller lignende.

Eller er det bare naturligt? Jeg er lidt splittet omkring hvordan jeg skal forholde mig til det.

Jeg ved ikke om jeg har forklaret det perfekt, men håber i forstår hvad jeg mener. Har i nogensinde haft samme følelse, måske i forhold til andre jobs i ser i hverdagen?

  • Grippler
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    arrow-down
    1
    ·
    30 days ago

    Nej det er lidt et “smuthul” som der er opstået, jeg er helt enig i at det er svært at lave noget god lovgivning imod det som ikke ender med at ramme skævt.