- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
- cross-posted to:
- lemmybread@lemmy.world
@TDCN@feddit.dk lavede et indlæg for et par uger siden om en nem opskrift på rugbrød. Så den måtte jeg jo prøve. Jeg har aldrig prøvet at bage rugbrød før.
Opskriften var meget nem! Jeg havde ikke hørfrø eller chiafrø så jeg brugte sådan en femkornsblanding fra Rema sammen med solsikkekerner. Min dej endte med at være lidt vådere end hvad @TDCNs billeder viste, måske pga. forskellen i korn, men uanset hvad blev resultatet ret godt.
Jeg tror dog jeg gav den lidt for meget i ovnen til sidst - skorpen blev ret hård, hårdere end hvad der er behageligt at spise (men det er udelukkende en fejl fra min side med at bage den for meget og ingen kritik af @TDCNs opskrift). Heldigvis var den blødet op dagen efter ved at have ligget i en plastpose og så var det perfekt.
Før bagning:
Skiver:
Det er super lækkert brød! Også fedt at have sådan en stor mængde rugbrød i stedet for de relativt små pakker man plejer at købe i supermarkederne. Man får sgu meget brød af sådan en nem opskrift.
@TDCN@feddit.dk tak for opskriften, den bliver nok brugt igen på et tidspunkt :)
Mit problem var at den var underbagt efter de 110 minutter (kun 90 grader i midten). Jeg prøvede så at skrue op til 200 og lige give den lidt ekstra - jeg skulle nok bare have ladet temperaturen være 😅. Men det endte ret godt efter turen i posen alligevel så fint tilfreds!
Bruger du låg på formen?
Nej ingen låg.
Hvis temperaturen er så lav så skal du nok derimod skrue 5 grader op næste gang du bager, men ellers ja så er det bedst bare at lade temperaturen være, tage brødet ud af formen, og bage 10 minutter længere.
Observer lige at det måske også har hævet en smule for meget da det virker lidt løst i midten og at toppen er faldet ned. De ekstra luftlommer kan også være med til at det tager lidt ekstra tid at bage igennem, men det er de helt små justeringer vi er ude i nu, det ser super fint ud.