1. Kommunernes Udfordringer: Der er stigende vanskeligheder med at rekruttere hjemmehjælpere, og problemet forventes at forværres i fremtiden med flere ældre borgere.

  2. Forventningsafstemning: 33 ud af 37 ældrechefer mener, at befolkningens forventninger til kommunal hjælp skal sænkes.

  3. Pårørendes Rolle: Mange ældrechefer mener, at pårørende skal inddrages mere i plejen, herunder praktiske opgaver og sundhedsmonitorering.

  4. Teknologi og Velfærd: Øget brug af velfærdsteknologi, som robotter til rengøring og personlig pleje, forventes at overtage flere funktioner fra hjemmehjælpere.

  5. Økonomisk Pres: På trods af flere midler til ældrepleje vil det øgede antal ældre udfordre serviceniveauet.

  6. Centralisering Debat: Mange ældrechefer er modstandere af at flytte plejeopgaver væk fra kommunerne til nye sundhedsregioner.

  7. Professorer om Fremtiden: Kurt Houlberg og Jes Søgaard mener, at reduceret serviceniveau er uundgåeligt, og der kræves politisk støtte og innovative løsninger.

  • bstix
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    1 month ago

    Forskellen på størrelsen af generationerne er ikke så stor igen. Det er ikke sådan at boomerne er dobbelt så mange og at alle problemer forsvinder når de dør.

    Boomerne er fortsat den største generation i Danmark, og derfor har de samlet set (uhensigtsmæssig) stor politisk magt, men det er altså kun nogle få tusinder personer til forskel. Millennials er snart den største generation, og udfordringerne på velfærdsområder følger altså med videre.

    Det egentlige problem er ikke hvor mange der har brug for velfærd, men mere hvor mange der bidrager til det. Uligheden vokser, de rigeste bliver rigere, og det er de penge som mangleri samfundet nu, enten i skatter eller i aflønning til andre skatteydere.