• @SorteKaninMA
    link
    12 days ago

    Tja, hvis det ikke har stået i loven så er det jo fair nok. Vi straffer jo ikke med tilbagevirkende kraft når vi laver love.

    • @Grippler
      link
      1
      edit-2
      2 days ago

      Nej jeg kan sagtens se logikken i, hvorfor de ikke straffes da de teknisk set ikke har gjort noget decideret ulovlig. Selvfølgelig skal vi ikke straffe med tilbagevirkende kraft, det er dybt problematisk ifht. retssikkerhed, men jeg står stadig tilbage med en følelse af voldsom uretfærdighed fordi det de har gjort har haft så skadelig påvirkning som det har. Havde de handlet i uvished var det lidt noget andet, men landbrugets skadelige påvirkning på miljø og natur har jo været velkendt i årtier. Og ikke nok med at de “bare ar fulgt loven”, de har jo aktivt arbejdet for, at det ikke skulle blive forbedret og langt hen ad vejen direkte forværret.

      • @SorteKaninMA
        link
        12 days ago

        Havde de handlet i uvished var det lidt noget andet, men landbrugets skadelige påvirkning på miljø og natur har jo været velkendt i årtier.

        Men så kan man vel også sige at vi burde have indført love om det før - og så ryger skylden tilbage igen på politikerne/vælgerne.