• @KlorofylM
    link
    dansk
    51 year ago

    Fra artiklen:

    *- På de præmisser, ekspertgruppen har analyseret lønstrukturen på, der konkluderer de, at sygeplejerskerne og jordmødrene får det, de skal have, siger Jes Søgaard.

    Og netop som den nyhed ikke kan blive værre for landets sygeplejersker, så når komitéen faktisk frem til, at sygeplejerskerne lønmæssigt får lidt for meget, forklarer professoren.

    Det er i stedet “pædagogmedhjælpere”, “rengøringsassistenter” og “ernæringsassistenter”, der halter mest lønmæssigt efter, står der i udkastet til den endelige rapport.

    Omvendt får faggrupper som “politibetjente”, “skolelærere” og “yngre læger” en del for meget i løn.*

    Hvordan er de kommet frem til at sygeplejersker får det de skal have? Hvilke parametre ligger til grund for konklusionen? Og hvordan vurderer de at nogle får for meget? Og hvorfor får pædagogmedhjælpere for lidt? De får da en ok løn for ufaglært arbejde.

    • Andreas
      link
      dansk
      21 year ago

      ekspertgruppen har set på “ledelsesansvar”, “erhvervserfaring” og “uddannelseniveau” for at vurdere lønnen for de enkelte faggrupper i det offentlige.

      Det saknas ganska tydligt måttet “arbetsvillkoren” vilket betyder att det är möjligheten att skaffa sjukskötarjobb (väldigt lätt) och andelen adminstrativt arbete inom jobbet (inte så mycket) kontra genomsnittslönen som ledde till den här värderingen. Jag vet inte hur det är i Danmark men det är personalbrist inom vården i Sverige eftersom lönen de får för timmarna, jobbriskerna och smutsen är för låg. Dessa faktorer tas aldrig upp i granskningar så lönerna höjs inte och de flesta som tar jobbet är outbildade utlänningar som inte kan svenska.