• Limfjorden
  link
  fedilink
  dansk
  arrow-up
  9
  ·
  2 months ago

  Fra Berlingskes interview med Trine Bramsen:

  Det andet forslag er som beskrevet slet og ret at forbyde beskedtjenesten Telegram, der har hovedsæde i Dubai og er stiftet og ejet af den russiskfødte Pavel Durov.

  “Den er blevet brugt til at udstille og ud- skamme. Når der sker kriminalitet på Telegram, så skal vi tage konsekvensen af det i stedet for at kigge på, at en masse får ødelagt de res liv,” siger Trine Bramsen.

  Hvorfor ikke forbyde TikTok også, der er kinesisk ejet?

  “Nu har vi jo russiske sanktioner…”

  Hvad med Messenger, som var platformen fra Umbrella-sagen. Og Discord, hvor man og- så kan optræde anonymt. Eller Snapchat, hvor man kan købe stoffer?

  “Vi kan bare se, at Telegram bliver brugt til det her. Det er ikke et værktøj til kattevideoer. Det bliver brugt til at ydmyge og udskamme. En form for ‘dark web’.”

  Hvordan skal forbuddet håndhæves i praksis?

  “Man kan lukke ned for tjenesten,” siger Trine Bramsen og tilføjer, at det bør løftes til EU-niveau, hvor “man har endnu større muskler i forhold til udelukkelse af tjenester på europæiske markeder”.

  Det er tydelig at hun ikke aner hvad hun taler om, og at grundlaget for at lukke Telegram er ikke-eksterenden. Det er for mig bare populistisk “tænk-dog-på-børnene”-snak. Jeg er ikke engang sikker på, at det handler om at bekæmpe krypterede beskedtjenester.

  • EvilCartyen
   link
   fedilink
   arrow-up
   9
   ·
   2 months ago

   Det er aldrig lykkedes mig at undervurdere Trine Bramsen, selvom jeg synes jeg har prøvet på det.

   • VådFisk
    cake
    link
    fedilink
    arrow-up
    7
    ·
    2 months ago

    pas lige på med at “udstille og udskamme” hende her på Feddit, fordi så går der ikke længen inden hun kommer efter Lemmy også!

      • DaKoTa
       link
       fedilink
       arrow-up
       2
       ·
       1 month ago

       Tror du virkelig at de er kloge nok til at regne den ud? Tag for eksempel reddit, hvor ofte det ikke bliver nævnt som en entitet istedet for alle de subreddits det reelt er