• @EvilCartyen
    link
    3
    edit-2
    1 month ago

    Det tror jeg heller ikke :) Men så længe det ikke kommer til at ske at folk forlader den slags sociale medier, og så længe en evt. lovgivning er ineffektiv (og det vil den være, for der er ingen incitamenter for virksomhederne i at implementere noget der følger den i good faith), så synes jeg at opsyn med børns brug af digitale medier er det mindste onde.

    Det er ikke fordi jeg siger man skal læse deres feed eller whatever, det hverken kan eller skal man, de har ret til privatliv. Men det er fint at vide hvor lang tid de bruger på socialt medie X og Y, og generelt sørge for de ikke har konti før de må.

    Ligesom man også helst skal sørge for de ikke går i barskabet inden de er gamle nok til dét. Egentlig ser jeg den meget laissez-faire holdning jeg oplever hos mine medforældre som et udtryk for en grundlæggende mangel på digital dannelse og interesse, og det er egentlig ret bekymrende. Jeg oplever 10-årige der er live på snapchat efter midnat og den slags. Det er jo ikke sundt for nogle.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      21 month ago

      Egentlig ser jeg den meget laissez-faire holdning jeg oplever hos mine medforældre som et udtryk for en grundlæggende mangel på digital dannelse og interesse

      Det kan også sagtens være at den måde mine forældre opdragede mig på med mindre restriktioner kun virkede dengang og ikke ville være godt i dag, hvor sociale medier er meget værre.