• @SorteKaninOPMA
    link
    729 days ago
    1. Børn under 15 år skal ikke have adgang til sociale medieplatforme, og der skal bruges aldersverificering til at oprette en konto, så der ikke kan snydes. Socialdemokratiet peger på, at man kan bruge MitID til den del herhjemme, men der skal arbejdes på en fælles EU-løsning.

    2. Det skal være forbudt for techfirmaerne at lave afhængighedsskabende designs, som for eksempel ‘evighedsscroll-funktion’ eller autoplay, så videoer automatisk starter.

    3. Det skal være forbudt at lave reklamer målrettet børn og unge under 18 år, og så skal det fremgå mere tydeligt end i dag, når der er tale om sponsoreret indhold.

    4. Det skal være forbudt at lave indhold via kunstig intelligens, der viser overgreb mod børn.

    5. Det skal være til at få fat i techfirmaerne, hvis man vil klage over indhold. De skal have en kundeservice, hvor man kan tale eller skrive med en medarbejder.

    Forslag 2-5 lyder sådan set okay. Ikke helt sikker på hvordan punkt 2 skal vurderes men det lyder okay.

    Punkt 1? Det lyder svært og jeg tror ikke det kan gøres ordentligt.

    • Limfjorden
      link
      dansk
      329 days ago

      Ift. punkt 1, så er jeg helt enig. Der er mange sociale medier der bygger på at man er anonym, så der skal laves en løsning hvor anonymiteten ikke går tabt. Ift. facebook, snapchat, instagram og andre hovedstrømsplatforme, kan jeg egentlig se MitID som en ok løsning til at undgå falske profiler og brugere der ikke er gamle nok.

      Måske kunne man lave et engangscheck med MitID som verificerer at en ægte, gammel nok person har sagt god for profilen, men hvem der præcis gjorde det ikke lagres?

  • @bstix
    link
    529 days ago

    De fleste europæiske lande er desuden meget langt fra en løsning, der minder om det danske MitID.

    Man kunne måske bede EU politikerne starte her. Ikke så meget for at begrænse børns brug af sociale medier, men simpelthen fordi det er nødvendigt. I gamle dage kunne man indsende papirer til myndigheder i andre lande, hvis man havde behov for det. I dag ligger alting gemt bag lokale ID løsninger, som man kun kan få adgang til ved at have lokalt personnummer eller 117 virksomhedscertifikater alt efter land og myndighed.

    Det burde være oplagt at lave en samlet ID løsning inden man opfinder 117 løsninger for hvordan man forhindrer børn i at tilmelde sig sociale medier.

  • VådFisk
    link
    529 days ago

    Der er allerede aldersgrænser for de fleste socialle medier, der slet ikke bliver overholdt. Hvordan vil det blive bedre, ved blot at hæve aldersgrænsen

    • @SorteKaninOPMA
      link
      229 days ago

      der skal bruges aldersverificering til at oprette en konto, så der ikke kan snydes

      Men hvis de mener man skal logge ind med MitID på Facebook, så er det for meget.

      • @EvilCartyen
        link
        129 days ago

        Forældre kan bruge de indbyggede værktøjer fra fx Google (Family Link) til at styre det. Men de fleste forældre kan eller vil ikke sætte sig ind i det, er mit indtryk.

        • @SorteKaninOPMA
          link
          329 days ago

          Sådan et værktøj forhindrer vel ikke snyd? Barnet kan jo bare lave en Facebook bruger selv, uden om family link, ikke?

          • @EvilCartyen
            link
            429 days ago

            Altså man kan jo meget hvis man vil, men du kan jo slå til at du skal godkende hvilke apps de henter ned, og mange af dem er blokerede automatisk hvis de er under de 13 år de skal være for at bruge dem.

            Du skal sf også have styr på deres PC. Det eneste du ikke rigtigt kan styre er deres skoleudleverede chromebook.

            Men min oplevelse er at de fleste forældre er ligeglade eller i hvert fald ikke aner hvordan de skal gøre de her ting. Og de er åbenbart allergiske overfor at google sig frem til svar…?

            • @SorteKaninOPMA
              link
              129 days ago

              godkende hvilke apps de henter ned

              1. Det virker kun på en telefon, du kan ikke stoppe det på en computer (måske kan man hvis de har en bruger som ikke er admin? 🤔)
              2. Man behøver ikke appen for at bruge Facebook, du kan bare åbne Facebook i din browser.

              Jeg synes egentlig også den slags “overvågning” af hvad et barn laver på sin telefon er lidt for meget. Så synes jeg hellere man bare skulle give dem en dumb phone og simpelthen ikke give dem en smartphone. Mine forældre styrede mig ikke alt for striks i forhold til den slags da jeg var barn og jeg kan huske hvordan det var for andre børn som havde den slags restriktioner - det virkede ikke rart. Men det er bare min personlige holdning.

              Og ja generelt er folk slet ikke teknisk dygtige nok til at kunne finde ud af at sætte sådan noget op. Bare endnu en grund til at man hellere burde lave sociale medier gode og sunde for alle frem for at forsøge at holde børn væk fra platformen og ellers lade voksne lide under den.

              • @EvilCartyen
                link
                429 days ago

                Som sagt kan de helt sikkert komme omkring den slags hvis de vil - omend du jo vitterligt har mange muligheder for at styre ting, også gennem din router etc.

                Jeg er enig i at opdragelse og vejledning er langt den bedste metode, men du kommer kun så langt med samtaler når der er tale om den slags afhængighedsskabende teknologi. Desuden kan fx telefontid der styres via Family Link spare dig for rigtigt mange trættende diskussioner om, om deres tid er brugt eller ej.

                Corporate sociale medier bliver aldrig gode og sunde, de lever bogstaveligt talt af at få dig til at blive hængende så du ser reklamer. Det eneste rigtige valg er at forlade dem, og det gælder for både børn og voksne.

                • @SorteKaninOPMA
                  link
                  129 days ago

                  Som det er nu, ja, det har du nok ret i. Forhåbentlig kan regulering ændre det. Ellers må vi håbe at alle forlader den slags sociale medier men det tror jeg desværre ikke kommer til at ske 😅