• Modedyret
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    10
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Sikke et misvisende diagram alligevel. Og hvor er jeg træt af, at politiske, økonomiske løsninger bliver kaldt for “pakker”. Det lyder så dumt.

    Med det sagt, så står det virkelig skidt til med det danske psykiatriske og psykologiske system, og jeg håber at der snart vil blive gjort konsekvent noget ved det. Og jeg mener konsekvent, en engangsydelse vil ikke hjælpe det her. Jeg frygter dog at det er en engangsydelse, at det bliver til - og ikke mere. Jeg har haft venner med alvorlige lidelser, der var i krise, og som var nødt til at blive indlagt - ikke med tvang, dog. Men de fik kun en hurtig behandling som tog det værste af symptomerne, og så var det videre ud i verden. Ofte var det også lidelser, der ikke ville have været nær så slemme, hvis de havde modtaget bedre forebyggelse, da symptomerne og tegnene opstod. F.eks. min ven, der har været deprimeret siden de var 17 år, og som en 10 år senere er gået ned med stress for anden gang i deres korte karriere, bl.a. pga den ubehandlede depression, der er gået fra let til svær med tiden.

    Det er rigtig dumt, at vi har sparet så meget på det her, og at det krævede et skyderi og flere opråb i medierne, før der blev gjort noget ved det. Det er vel bare sådan det her. Godt at politiet hjælper til med det, selvom det er en uønsket opgave og gør det sværere at behandle patienterne. Jeg håber bare at der bliver gjort nok ved problemet (selvom jeg ikke tror, at der vil) til at skabe et betydeligt fald i tvangsindlæggelserne.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      Og jeg mener konsekvent, en engangsydelse vil ikke hjælpe det her.

      Det er netop “engangsydelse” jeg kommer i tanke om når noget beskrives som en “pakke”. Håber området bliver prioriteret mere i fremtiden.

      • Modedyret
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        4
        arrow-down
        1
        ·
        1 year ago

        Det er også lidt derfor jeg hader udtrykket så meget, som jeg gør. Der er behov for et permanent større budget for at få det til at fungere. Pakker er bare hurtige lappeløsninger, imo.