• @UnderbroenOP
    link
    62 months ago

    Jeg synes virkelig, det er solidt journalistisk arbejde, det her. Politiet havde opgivet sagen inden journalisterne fandt sporene.

    Referat af teksten: I juni 2023 blev en stor dansk dopingring afsløret i Kolding, da politiet slog til mod et anonymt lager. Jacob Sporon-Fiedler, kendt som verdens største dopingbagmand, havde produceret, solgt og smuglet tonsvis af steroider fra Indien til Europa. Den 39-årige mand blev anholdt efter modstand, og lageret afslørede en verden af ulovlige steroider og opioider. Denne sag er den største i Danmarkshistorien om steroider og fører til retssagen i Kolding i midten af maj.

    I marts 2015 blev Jacob Sporon-Fiedler anholdt i London, hvor han blev afsløret som bagmanden bag en stor mængde steroider, der blev smuglet fra Indien til Storbritannien. Efter en omfattende efterforskning blev han dømt til fem års fængsel i november 2019.

    I juni 2015 blev en dansk dopingring afsløret i København. Denne ring, ledet af en mand kendt som ‘hulkshop’, solgte store mængder illegale steroider, primært fra Alpha Pharma. Politiet fandt ingen direkte forbindelser mellem denne ring og Jacob Sporon-Fiedler, men de var begge involveret i salget af Alpha Pharma-produkter på det danske marked.