Jeg plejer selv bare at lave en kæmpe portion bolognese med masser af grøntsager og/eller linser så den strækker sig til mange dage. Så skal jeg kun koge pasta og varme en portion i mikrobølgeovnen de næste par dage.

Men jeg kunne godt tænke mig at have nogle flere muligheder. Hvad plejer i at lave?

  • President_PyrusMA
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Pasta kødsovs er også min goto i forhold til at lave mad til flere dage. Jeg har som regel kødsovs i fryseren, så jeg bare kan tage en portion op, hvis det skal være nemt. Men ellers egner de fleste gryderetter sig fint til det. Forslag: Mørbradgryde, chili con/sin carne, vindaloo (som jeg lagde op her i sidste uge), karryretter. Suppe er også billigt, og når jeg laver en gryde har jeg normalt mad til 4 dage. Ellers kan jeg faktisk også anbefale pizza. Dejen holder sig uden problemer i 3-4 dage i køleskabet, og så skal man bare forberede fyldet og rulle dejen ud dagene efter.

    • farsinuce
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Chili con/sin carne er også min go-to.

      • 1-2 løg hakkes fint; sauteres i en stor gryde.
      • Tilsæt ca. 250g soyaprotein (fx Like Minced) efterfulgt af 2 fed hvidløg og 1 gul peberfrugt i tern.
      • Svits i nogle minutter og tilføj 2 ds hk tomat (evt. med basilikum), 1 ds lille tomatkoncentrat samt 1-2 tsk sambal oelek.
      • Åbn 2 ds røde kidneybønner og kassér vædden. Hæld bønnerne i gryden.
      • Smag til med salt og peber. Server ris til.

      Nogle gange flotter jeg mig og river gulerod i 🥕

      • President_PyrusMA
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Jeg foretrækker normalt at bruge pintobønner, men ellers er det jo en glimrende opskrift!

          • President_PyrusMA
            link
            fedilink
            arrow-up
            3
            ·
            1 year ago

            Husk også en dejlig masse chilli og spidskommen. Jeg giver den også gerne et godt skvæt Worcestershire sauce (naturligvis Lea & Perrins).