• Limfjorden
    link
    dansk
    4
    edit-2
    6 months ago

    Finland er helt uden for kategori ifht. sprog her, de er bare helt fucked. De er så langt væk at de ikke kan reddes.

    Jeg sagde skandinaviske sprog præcis for at ekskludere finsk.

    Og hvorfor skal vi minde mere om Sverige/Norge/Finland end f.eks. Tyskland? Der er kulturelt ikke større forskel mellem Danmark og Tyskland end Danmark og Sverige/Norge vil jeg mene.

    Grunden til jeg synes vores sprog bør minde mere om svensk og norsk end f.eks. tysk, er fordi der er en reel chance for gensidig sprogforståelse (begge parter taler sit modersmål og begge parter forstår hinanden). Det er en vigtig ting for mig, fordi jeg ønsker mere skandinavisk samarbejde, rent politisk.

    Det kan faktisk godt være du har ret i at vi også minder en del om tyskerne, men det gælder nok kun Nordtyskland. Nordtyskland og Skandinavien er jo protenstantiske samfund (selvom religiøsiteten ikke er så høj), hvilket jeg mener har resulteret i mere ““afslappede”” samfund. Geografisk ligner vi også hinanden. Kun nordmændene og svenskerne har egentlige bjerge, men vi har til gengæld alle masser af kyst. Derfor minder vores geopolitiske interesser om hinanden, og vi burde agere mere som en blok. Men Tyskland er meget mere end blot kysten, og derfor foretrækker jeg Sverige og Norge som partnere, fremfor Tyskland.