• mifan
    link
    27 months ago

    Og fordi vi forringer folkeskolen. Dels økonomisk og med reformen, og dels ved at have fjernet autoriteten fra klasseværelset.

    Det kan være observers bias eller Baader-Meinhof kompleks, men jeg synes for tit man hører om, at undervisningen er præget af iPads, mobiler, manglende koncentration og generelt manglende respekt for undervisning og underviser.

    Og forsøger en underviser sig med repressalier, så står den frådende forældreflok klar til at beskytte deres afkom fra skældud i Aula-tråde og klager til ledelsen.

    Jeg overvejer desværre privatskole til min datter, selvom jeg er absolut imod den tendens.

    • @SorteKaninOPMA
      link
      2
      edit-2
      7 months ago

      generelt manglende respekt for undervisning og underviser

      Det er også kun anekdotisk fra min side, men jeg har samme opfattelse. Min søster var vikar på min gamle folkeskole som desværre er blevet meget værre end den var engang. Dels har det at gøre med den store mængde to-sprogede i klasserne, men jeg tror også der er noget med den individualistiske kultur vi har i dag. Når individet er vigtigere end alt andet, så er lærerens autoritet ikke stor.

      Jeg overvejer desværre privatskole til min datter, selvom jeg er absolut imod den tendens.

      Helt enig, også stærkt imod privatskole, men det er klassisk “tragedy of the commons”. Hvad der er godt for individet er dårligt for alle som helhed. Som individ giver det bedst mening at bruge privatskole, selvom man ville ønske at folkeskolen var bedre. Men det er meget svært at retfærdiggøre folkeskolen, når den konstant bruges som forsøgskanin til politikernes reformer.

      Jeg har det sådan at man må “arbejde inden for systemet”. Man må gøre hvad man selv kan gøre bedst for sig selv og sin familie, og så må man stemme i demokratiet på dem som vil lave systemet om.