Som nogen måske har bemærket, så er DR startet på at forsinke (Genstart) eller slet og ret fjerne podcasts (Djævelen i Detaljen) fra deres RSS feeds og dermed lukker muligheden for at benytte tredjeparts apps.

Jeg blev meget sur og skrev til DR. Her er deres, efter min mening, ulogiske svar.

22 . Nov 2023 13:21 Hej xx Det gør vi, fordi det er de store formater, der virkelig gør en forskel, når det handler om at booste lytningen til alt det andet public service-indhold, der ligger i DR LYD. Vi er helt klar over, at ’Genstart’ har en særlig status blandt mange lyttere. Men vi gør det, fordi det er nødvendigt, for at vi også på længere sigt fortsat kan tilbyde et samlet, frit og tilgængeligt lydtilbud til alle danskere, som er uafhængigt af techgiganterne. Vi mener, at det vi gør nu er rettidig omhu, fordi vi ikke ved, hvordan techgiganterne vil udvikle sig. Se bare på X. Derfor duer det ikke, at vi som i dag er afhængig af at udkomme på de kommercielle podcastplatforme.

Hvad tænker I andre om denne beslutning? Jeg mener at det er helt hul i hovedet. Det har indtil videre ikke været et problem og som betaler af licens føler jeg mig pisset på. Jeg gider ikke til at benytte flere apps for at få mine podcasts, som reelt er betalt af os “danskere”. Argumentationen i DRs svar hænger slet ikke sammen. Hvad i alverden har techgiganterne at gøre med at jeg kan bruge lige præcis den podcast app jeg lyster? De kan da sagtens tilbyde indhold gennem RSS uden at techgiganterne er involveret? Og at jeg igennem DR lyd skal introduceres til flere podcasts bare fordi… Hvad? Har de ikke allerede en radio til det? Jeg har aldrig brugt deres skod app og stadigvæk lytter jeg til seks forskellige podcasts fra DR.

  • @dybber
    link
    87 months ago

    Jeg synes nu ikke deres app er så skod, men ja det er træls. Endnu mere træls bliver det når vi sikkert også bliver tvunget til at logge ind. Se det sidste minut af sidste uges bagedyst hvor værterne var blevet tvunget til at bringe en servicemeddelelse om login, hvilket virkede helt malplaceret.

    Jeg tror de er rigtig bekymrede internt i DR om hvordan det her bliver taget, og det er derfor de kun tager så små skridt adgangen. Fx forsinkelse af Genstart med 1 dag.

    • @deczzz@lemmy.dbzer0.comOP
      link
      fedilink
      67 months ago

      Smag og behag 🙂

      Og ja, hele login ideen er da også helt væk. Jeg har ikke brug for anbefalinger. Det er jo netop et af de store problemer med YouTube. Du ender med at sidde i den samme filter bobbel. Hvem har bedt om denne funktion? Og hvorfor skal jeg tvino, hvis det ikke er et behov jeg har? Regner ikke med at du har svaret. Har tænkt mig at gå i flæsket på dem.

      • Limfjorden
        link
        dansk
        57 months ago

        Vi skal i flæsket på dem. Jeg sendet dem en mail om login-hejset da det lige var kommet frem, men fik aldrig et svar.

        • @deczzz@lemmy.dbzer0.comOP
          link
          fedilink
          57 months ago

          Nederen. Jeg har fået svar to gange jeg har skrevet til DR.

          Tænker at poste samme indlæg på reddit. Ville helst undgå det (fuck reddit) men tror desværre at det bliver nødvendigt hvis der skal samles en stor nok gruppe af utilfredse danskere. Derefter sende DR et svar tilbage bl.a. med nogen jeres gode kommentarer. Må se hvad jeg for tid til i weekenden.

          Lader det ikke stoppe ved det skod svar de gav. Måske der skal et læserbrev til i en af de der avis halløj ting.

          • Meldrik
            link
            fedilink
            37 months ago

            Link til din reddit post her og link til din Lemmy post der.

        • @dybber
          link
          37 months ago

          Skriv farvel til værterne på de programmer du ikke hører mere og skriv læserbreve.