Heldigvis har jeg ikke lagt mærke til det her, men når jeg af og til stikker snuden ind på det danske reddit, så får jeg ondt i sjælen over hvordan folk snakker til hinanden. Har i andre også lagt mærke til at tonen har ændret sig på jeres færd gennem nettet?

  • @dolle
    link
    58 months ago

    Jeg synes at tonen på den danske Reddit var langt bedre end den gennemsnitlige tone på danske fora, men det er blevet værre på det seneste. Der har også været en sindssygt stor stigning i antallet af medlemmer på /r/denmark begyndende fra Corona, og jeg tror helt klart at der er en sammenhæng mellem det og den dårlige tone. Jo flere mennesker, jo større strøm af indhold hvor afsenderen ikke har lagt specielt meget arbejde i det. Jeg ser også generelt dårligere tegnsætning og grammatik på /r/denmark i forhold til tidligere, og meget større anvendelse af ikke-ASCII emojis på sådan en Facebook-agtig måde, hvilket personligt får mig til at dømme afsenderen som mindre intelligent.

    • @SorteKaninMA
      link
      68 months ago

      meget større anvendelse af ikke-ASCII emojis på sådan en Facebook-agtig måde

      Jeg synes dog også man skal være lidt forsigtig med at dømme for hurtigt, især pga. brug af emojis. Det var et helt meme på Reddit at emojis var “dårlige” og brugte man dem blev man downvoted.

      Jeg er ret sikker på at det stammer fra en lidt nederdrægtig elitisme på Reddit, som desværre var til stede tit. Emojis dårlige, emoticons gode osv. uden nogen synderlig god grund til hvorfor.

      Jeg synes faktisk vi skal blive bedre til at bruge emojis 🙂. De tjener et godt formål med at angive tonen, som uden emojis nemt kan misforstås.

      • Limfjorden
        link
        dansk
        48 months ago

        Jeg synes dog 🙂 er uhyggelig, og jeg har aldrig brugt den uironisk.