Det ser ud til at feddit.dk er hosted hos DigitalOcean og jeg kom til at tænke på, hvor(dan) data mon bliver opbevaret. Er det i USAnien, Europa eller et helt tredje sted? https://the-federation.info/platform/73 siger Holland og et GeoIP lookup siger det samme, så der er nok noget om det, men det kunne være fedt at vide lidt mere om, hvordan feddit.dk er sat op.

edit: stavefejl

  • humanplayer2
    link
    fedilink
    dansk
    31 year ago

    Ah, klart. Alle private beskeder. Selvfølgelig er der DMs, det havde jeg ikke tænkt over. Jeg havde heller ikke tænkt over at de ville ligge ukrypteret i en database håndteret af admin på ens instance.

    • @SorteKaninMA
      link
      dansk
      7
      edit-2
      1 year ago

      Det er faktisk derfor der er en lille advarsel om at private beskeder er usikre når du prøver at sende en besked. Måske vil Lemmy i fremtiden have krypterede beskeder, men det er ikke en ting lige nu.

      Så ja, i princippet kunne jeg kigge i databasen og læse private beskeder. Det gør jeg ikke. Det må i så enten stole på eller bruge et sikrere alternativ til private beskeder.

      • humanplayer2
        link
        fedilink
        dansk
        51 year ago

        Noteret! Du har min tillid – op til kortoplysninger og pinkode ;)

    • Andreas
      link
      dansk
      51 year ago

      Även om det är krypterat i databasen kan SorteKanin fortfarande läsa dem om han vill. Hans server förvarar de privathashes allt (inklusive e-post och lösenord) krypteras med. Inget fel med det, eftersom det är han som tar lagligt ansvar för allt på den här instansen. Använd inte ett lösenord du använder för dina andra konton här om du vill vara säker

      • @SorteKaninMA
        link
        dansk
        4
        edit-2
        1 year ago

        Det er ikke sådan passwords og kryptering virker. Jeg kan ikke se folks passwords bare fordi jeg har adgang til databasen. Passwords er selvfølgelig kun gemt i krypteret form.

        Men ja, private beskeder er gemt som klartekst.

        • ✂⚋⚋⚋⚋ clb92 ⚋⚋
          link
          dansk
          51 year ago

          Teknisk set ville du som admin nemt kunne ‘intercepte’ passwords, hvis du havde lyst. Det er bare en lille ændring i Lemmys login handler, så den også dumper clear text passwords når login requests kommer ind. Passwords bliver ikke hashed client-side, så serveren modtager clear text password fra brugeren (over en sikker TLS-forbindelse, selvfølgelig).

          Men sådan er det med stort set alle websites. Brug en password manager og unikke password til alt, folkens!

        • Andreas
          link
          dansk
          31 year ago

          Har läst docs och förklaringar om de krypteringsmetoder databasen använder i en timme nu. Förstår ingenting. Men jag litar på dig som admin!

          • @LightningHaqeem
            link
            dansk
            31 year ago

            IT-person her. Den er god nok. Korrekt implementerede systemer kender ikke dit ukrypterede password. Faktisk er det normalt heller ikke det krypterede password, der gemmes, men det er en anden historie.

            • Andreas
              link
              dansk
              31 year ago

              Tack för förklaringen, lärde mig något nytt idag. Är fortfarande studerande inom IT och har orsakat små databasläckor förut så jag blir lite mer paranoid när det gäller internetsäkerhet!

              • @LightningHaqeem
                link
                dansk
                11 year ago

                Jep. Tænkte bare ikke at konteksten kaldte på en snak om forskellen på kryptering og hashing :)

        • @Hermit7994@lemmy.skillissue.dk
          link
          fedilink
          dansk
          11 year ago

          Passwords er hashed ikke krypteret :)

          Hashing er en envejs funktion. Hvis vi bruger sha256 som vores hashing algoritme “password” -> “5e884898da28047151d0e56f8dc6292773603d0d6aabbdd62a11ef721d1542d8”

          Den lange tekst string vil ikke kunne omvendes til tilbage til “password”, hvis man ville bryde den skulle man gætte sig frem til at adgangskoden er “password” hvorefter man ville kunne sammenligne hashen og bekræfte at de er ens.

          Kryptering er anderledes og kan betragtes mere som en nøgle.

          Der er generelt 2 typer kryptering, synkron og asynkron. Den ene er som hvis jeg låser en fil med en adganskode. Så skal man bruge adgangskoden for at gendanne filen.

          Den anden er hvis jeg vil sende en fil til dig som kun du må kunne åbne, så ville jeg kunne kryptere den til din nøgle, hvorefter filen selvfølgelig kun ville kunne åbnes af din nøgle.

          • @SorteKaninMA
            link
            dansk
            11 year ago

            Jeg er udmærket klar over forskellen, men en lægperson ved ikke hvad “hashing” betyder. Kryptering kan de dog godt forstå.