Det ser ud til at feddit.dk er hosted hos DigitalOcean og jeg kom til at tænke på, hvor(dan) data mon bliver opbevaret. Er det i USAnien, Europa eller et helt tredje sted? https://the-federation.info/platform/73 siger Holland og et GeoIP lookup siger det samme, så der er nok noget om det, men det kunne være fedt at vide lidt mere om, hvordan feddit.dk er sat op.

edit: stavefejl

  • @Hermit7994@lemmy.skillissue.dk
    link
    fedilink
    dansk
    11 year ago

    Passwords er hashed ikke krypteret :)

    Hashing er en envejs funktion. Hvis vi bruger sha256 som vores hashing algoritme “password” -> “5e884898da28047151d0e56f8dc6292773603d0d6aabbdd62a11ef721d1542d8”

    Den lange tekst string vil ikke kunne omvendes til tilbage til “password”, hvis man ville bryde den skulle man gætte sig frem til at adgangskoden er “password” hvorefter man ville kunne sammenligne hashen og bekræfte at de er ens.

    Kryptering er anderledes og kan betragtes mere som en nøgle.

    Der er generelt 2 typer kryptering, synkron og asynkron. Den ene er som hvis jeg låser en fil med en adganskode. Så skal man bruge adgangskoden for at gendanne filen.

    Den anden er hvis jeg vil sende en fil til dig som kun du må kunne åbne, så ville jeg kunne kryptere den til din nøgle, hvorefter filen selvfølgelig kun ville kunne åbnes af din nøgle.

    • @SorteKaninMA
      link
      dansk
      11 year ago

      Jeg er udmærket klar over forskellen, men en lægperson ved ikke hvad “hashing” betyder. Kryptering kan de dog godt forstå.