Fra artiklen: De erkender, at der er mennesker, som lider. Som ønsker at fremskynde deres egen død. Og de forstår også godt, at pårørende eller læger kan have lyst til at hjælpe dem til at dø.

Alligevel mener et stort flertal på 16 ud af 17 medlemmer af Det Etiske Råd ikke, at dødshjælp bør indføres i Danmark. Det fremgår af en udtalelse fra rådet, som onsdag blev fremlagt for Folketingets Sundhedsudvalg. Dermed indtager rådet samme position som tre gange tidligere, hvor de tog stilling til spørgsmålet. Også i 1996, 2003 og 2012 var der overvældende flertal imod at indføre dødshjælp.

  • @Monkyhands
    link
    3
    edit-2
    9 months ago

    Helt enig. Der er ingen tvivl om at aktiv dødshjælp er er etisk kompliceret område. Det ville helt sikkert kræve meget detaljerede regler at implementere det på en måde der undgår misbrug. Men deres argumenter imod her, er ikke særlig gennemtænkte eller overbevisende.

    • @SorteKaninMA
      link
      4
      edit-2
      9 months ago

      Problemet er at de tager stilling til det praktiske (“man kan ikke gøre det på en god måde”) i stedet for at tage stilling til det de burde bekymre sig om - etikken.

      Så kan man vel diskutere hvor meget praktik og etik bør eller ikke bør hænge sammen. Men jeg så hellere at etisk råd sagde “ja i princippet kan man godt lave aktiv dødshjælp men kun hvis man er forsigtig med hvordan man gør det” og så kunne folketinget jo sige “det etiske grundlag er der, men det er for komplekst/risikabelt at lave lovgivning om det”. Det bør være folketinget der stopper det pga. de praktiske forhold, ikke etisk råd.