En af de ting, som jeg virkelig ikke synes fungerede på Reddit, var downvotesystemet: i stedet for at downvote det, som man syntes var irrelevant, whataboutism eller unødigt polemisk, så downvotes de og det som man af princip er uenige med. Det vil sige indlægget/posten/svaret kan sagtens være relevant ifht. overordnede kriterier, men det bliver downvotet fordi man er grundlæggende uenig.

Det kunne være mere spændende hvis de, der var uenige tog diskussionen på en ordentlig måde, så man får en debat i stedet for en automatreaktion, hvor upvotes og downvotes bruges lidt i blinde. Så! Hvordan bruger I up og downvotes?

  • @SorteKaninMA
    link
    610 months ago

    Jeg bruger downvotes ret sjældent men jeg synes alligevel at de har et formål som et slags crowdsourced moderationsværktøj. Men det er rigtigt at de desværre tit bruges til bare at nedstemme ting man er uenige med og ikke kun nedstemme ting som er ukonstruktive eller ubehaglig opførsel osv.

    Man kan faktisk godt slå downvotes fra på Lemmy, det er der visse instanser der gør. Men jeg synes de er okay at have.

    • @KlorofylM
      link
      410 months ago

      Synes også votesystemet er godt at have. Det er også interessant at se hvordan ens egne posts bliver modtaget.

    • @UnderbroenOP
      link
      310 months ago

      Jeg giver dig helt ret i, at det er et fint moderationsværktøj, som vi alle kan deltage i og synes heller ikke, at det skal slås fra. Jeg er egentlig kun ude efter en samtale om, hvad der får folk til at downvote for at det ikke bliver for meget knee-jerk eller for at stoppe en man er uenig med.

    • @bobslaede
      link
      210 months ago

      Jeg kan godt lide at have muligheden for at nedstemme. Det er en ting der virkelig mangler på f.eks. Facebook.
      Det kræver dog, at folk bruger det rigtigt.
      Det skal bruges til at moderere misinformation, ukonstruktive og ubehagelig, hadefulde beskeder.