• @SorteKaninMA
    link
    410 months ago

    Med det stigende antal diagnoser, så kan man ikke bare sætte dem alle sammen ind i special klasser og håbe på at de finder ud af det der.

    Men er det ikke det der alligevel effektivt vil ske (og allerede sker) i kraft af at flere og flere forældre sætter deres børn i privatskole? Så folkeskolen på en måde bliver specialskolen og privatskolerne ikke behøver at løfte den opgave? Det virker som om der bliver skabt et A-hold og et B-hold alligevel.

    • @bstix
      link
      English
      310 months ago

      Det ved jeg ikke. Det er ikke helt så enkelt i hvertfald. Jeg ser ligeså ofte at forældre til diagnosticerede børn vælger privatskole fordi de har en forhåbning om bedre normering.

      Der kan så ske det at privatskolerne smider dem ud igen, hvis ikke de kan tilpasse sig deres regler. Det må de nemlig gerne, men hvor hurtigt det går og hvordan og hvorfor, det er jo lidt mere hemmeligt end i folkeskolen. Umiddelbart vil jeg gætte på at folkeskolen er bedre til at rumme problemstillingen fordi de skal kunne det. Altså risikoen ved privatskoler er at børnene med problemer ikke får den rette hjælp. Det er nok meget forskelligt hvordan de gør. Der er jo også penge i at have eleverne, så det giver god mening at privatskoler også gør sig rummelige.

      • @SorteKaninMA
        link
        210 months ago

        Det er rigtigt. Det handler måske mere om A/B-hold i forhold til ressourcer og indkomst frem for inklusion eller ingen inklusion.