• Meldrik
    link
    fedilink
    dansk
    610 months ago

    Hvis nu man gjorde det alternative billigere, så ville det jo være en start. Man kunne også forsøge med at gøre fisk billigere for forbrugeren eller er der også klimabelastende?

    • @vldnl
      link
      dansk
      310 months ago

      Fisk er mindre klimabelastende, men vi har til gengæld problemer med overfiskeri, og man kunne måske i stedet for subsidiere eller sænke momsen på planteproteiner. Hvis vi skal fortsætte med at være et landbrugsland, er fremtiden måske alligevel i forarbejdede klimavenlige fødevarer.

      Det er for eksempel helt absurd at kiloprisen for tofu ligger på samme niveau som kiloprisen for kød, alt efter hvor/hvad man køber, selvfølgelig. Jeg er med på at det ikke er alle der er en fan af tofu, men der er mange andre alternative “køderstatninger”, vegetariske/veganske færdigretter og ganske almindelige grøntsager som indeholder meget protein, og som man kunne erstatte lidt af ens (okse)kødforbrug med i stedet for.

      Jeg synes dog at det er helt på sin plads, at vi også beskatter de ting i vores samfund som skader klimaet.

      • @EvilCartyen
        link
        510 months ago

        Vi skal i HVERT FALD ikke fiske mere, jeg synes tværtimod vi skulle have et totalforbud mod trawl i alle danske farvande.