I lyset af alle de nyheder, jeg ser på DR omkring klimaforandringer og reparation af ejendele, vil jeg gerne høre fra jer. Har I for nylig taget initiativ til at reparere noget derhjemme eller på arbejdspladsen i stedet for at smide det ud? Jeg har for eksempel selv på hjemmefronten stoppet sokker og karklude, så de holder mere end dobbelt så længe, og på arbejdet går jeg rigtig meget op i at genbruge elektronik. En gammel computerskærm kan blive til et dashboard eller en ekstra skærm ved siden af min hovedskærm. Jeg skiller også gamle automationsudstyr ad og genbruger knapper, PLC’er og motorer, som kun er nogle få år gamle. Fortæl og inspirer.

  • @renard_roux@beehaw.org
    link
    fedilink
    10
    edit-2
    11 months ago

    Jeg er begyndt pro-aktivt at sy forstærkning i skridtet på mine jeans for at få dem til at holde længere. Købte i lang tid billige jeans (Redefined Rebel “Copenhagen”, 200-250,-), men de holdt aldrig mere end 6 måneder før de flækkede i skridtet og lommerne tabte bunden.

    Tænkte at det måske bedre kunne svare sig at købe dyrt for bedre holdbarhed, så købte et par dyre Levi’s 511 og et par dyre Lee “Daren” (begge 700,- +). Begge holdt 6 måneder. Mine Lees blev forstærket i skridt, side- og baglomme syninger med denim patches på indersiden, og holdt 6 måneder længere. Nu er stoffet på lårene begyndt at gå i opløsning. Samme med 511.

    Min teori er at det er al den elasten i stoffet der fucker det hele op, men det er 100% umuligt at finde jeans uden stretch der ikke koster en bondegård, så kan ikke teste teorien.

    Jeg har heldigvis gemt alle mine gamle skridt-flækkede billige jeans (er ikke god til at smide ting ud 😬), og er så småt begyndt at lappe på dem nu. Har nu også købt et par sorte Dickies cargobukser for at se om jeg bare må opgive jeans, men må indrømme at jeg ikke bryder mig om at gå med dem 😕

    Jeg har et par filtede hjemmesko som har holdt i 4+ år nu fordi jeg lapper dem via ny uld og nålefiltning, men tror snart ikke de kan mere, desværre. Også OK, de bliver lavet af en dansk virksomhed i Nepal som hjælper deres ansatte kvinder med fair løn og uddannelse og læge til deres børn, så støtter dem gerne igen når skoene helt giver op.

    Ellers gør jeg mit bedste for at bruge alt jeg køber så absolut længe jeg kan inden jeg køber nyt. Tror de fleste af mine underbukser, sokker og t-shirts er 5+ år gamle, og flere af dem (især tees) er endnu ældre. Ikke helt så imponerende, men min telefon er fra 2020, og det må også tælle for lidt 😅

    Til sidst har jeg i sidste uge snittet og slebet mig til en kæmpe bødenål af træ, som kan tage 40 meter paracord ad gangen. Lærte mig selv at strikke hængekøjer, primært via denne YouTube video . Ikke reparation (endnu), men ved nu hvordan jeg fixer den hvis det bliver nødvendigt, og nu behøver jeg ikke længere støtte Big Hammock! 🤣

    EDIT: Billeder af hængekøje + bødenål.

    • @TDCNOP
      link
      311 months ago

      Stærkt arbejde. Godt at høre at der er folk som tager de gamle håndværk op og gør en dyd ud af dem.

      Cykler du meget siden du slider dine bukser op i skridtet så hurtigt. Har selv haft samme problem en gang indtil jeg fik ny saddel hvorefter problemet blev væsentligt mindre. Kan anbefale bison som mærke til jeans. Er selv godt tilfreds med kvaliteten, prisen og slidstyrken på dem.

      • @renard_roux@beehaw.org
        link
        fedilink
        311 months ago

        Synes det er fedt at kunne den slags håndværk, og det var nemmere end jeg havde regnet med — her ses et par billeder af den færdige hængekøje og bødenålen 😃

        Heh, cykler faktisk 12 km de fleste hverdage for at hente ungerne, havde ikke lige tænkt over at det kunne være en faktor 😅 De fleste af bukserne døde dog inden jeg fik ladcyklen og begyndte at køre den tur, så det er højst de nyere bukser der har lidt under det.

        Jeg tager et kig på Bison, tak 😃👍