I lyset af alle de nyheder, jeg ser på DR omkring klimaforandringer og reparation af ejendele, vil jeg gerne høre fra jer. Har I for nylig taget initiativ til at reparere noget derhjemme eller på arbejdspladsen i stedet for at smide det ud? Jeg har for eksempel selv på hjemmefronten stoppet sokker og karklude, så de holder mere end dobbelt så længe, og på arbejdet går jeg rigtig meget op i at genbruge elektronik. En gammel computerskærm kan blive til et dashboard eller en ekstra skærm ved siden af min hovedskærm. Jeg skiller også gamle automationsudstyr ad og genbruger knapper, PLC’er og motorer, som kun er nogle få år gamle. Fortæl og inspirer.

  • @kense@lmmy.dk
    link
    fedilink
    1311 months ago

    For nogle år siden tabte jeg min telefon og smadrede skærmen. Da det var en telefon af ældre dato prøvede jeg selv at reparere det med reservedele fra Kina og det gik overraskende godt.

    Jeg begyndte at købe defekte telefoner, bestille reservedele fra Kina og havde et lille hobby-mobil-vækrksted. Jeg elsker at reparere telefoner, jeg tænker det er for mig hvad en Sudoku er for andre mennesker.

    Lysten forsvandt ikke ved de mange “low quality” reservedele jeg måtte kassere, eller de nye import regler for Kinavarer, nej alt det var en del af oplevelsen. Men at sælge telefonerne… Gud fri mig vel.

    Nogle telefoner havde defekter jeg ikke var kyndig nok til at redde og det skrev jeg i salgs annoncen. Alligevel var der flere der efterfølgende klagede over lige præcis den defekt flere uger (en enkelt, et halvt år) efter.

    Det, kombineret med at cirka 10% af køberne rent faktisk dukkede op og resten enten udeblev eller skrev flere timer senere om jeg kunne mødes på stationen… Det blev så trættende, så til sidst døde lysten for at reparere telefoner for jeg orkede ikke at sælge dem…

    I dag forsøger jeg dog at reparere alt der går i stykker (medmindre det er under garanti/reklamation) og har både sat et par Xbox i stand og nogle bærbare der havde det lidt trist.